Followers

Monday, 14 October 2013

Salam AidilAdha

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Dunia

hye2,i'm back..
hihiih.quite long i left my blog.
no time to update new entry
busy with schedule and so on..
huhuhu
kne committed dengan tanggungjawab
btw,,

Selamat Hari Raya AidilAdha 1434H
Mudah2an Allah redha dengan perjuangan yang kita pernah lakukan

but,i keep wondering myself
what actually i had done as Muhammad follower?
Allahu Rabbi
Forgive my sins

"I am  in process of learning,in process of adapting what life actually.sometimes i feel i not able enough to face the challenge.But i know,i have Him.He always besides me.He keep answering my doa. Alhamdulillah,thanks Allah" 

that's all for this entry
and again
HAPPY EID ADHA

with love,
AlinaSazali
 

Wednesday, 10 July 2013

Hiking @ Gunung Jerai

Bismilahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam Buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Ramadhan Readers!!

Actually xtaw nak wat pa dok umah
boring2 katanya
huhu,,
so rase nak update entry baru
it's about experiences
i gain new experiences and something new i guest
=)
On 21 March,kami nie geng2 Kembara Ko-K UUM kene p hiking kat Gunung Jerai,Kedah
huhuhuhu.
tersangat la excited kan.first time nak panjat gunung
sebb b4 nie selalu dengaq org ckp best hiking
so ape lagi,peluang datang sekali je kan
masa nie la nak try
nnti da grad + da keje mmg xde nyer nak hiking2 nie

xde wat preparation pun
a week b4 hiking baru start jog
itu pun sekali tue je
hahahhaa
xde masa,bz tersangat la 
dengan kelas habis pukul 6 bagai,nak training apanya
so redha jela kan

kitowg start hiking 22 March around 8.30am camtue
dekat gunung jerai ad 2 stage(for me la)
1st stage 1300 anak tangga kene panjat
huhuhu
byangkan 1300 anak tangga
masa mula2 naek ok lagi,tp bile da half kaki da start lenguh bagai
mmg x larat la
tp try jugak naek 
and saya antara org yang terawal smpai mase 1st stage
org yang ke3 kalo xsilap camtue
hehehehehe
so rest kejap dekat satu pondok tue
tunggu kawan2 yg len sampai
then baru gerak tuk panjat 2nd stage
so nie gambar2 mase 1st stage

before start =)



ha,nie la die pondok yg 1st stage tue.nmpak x muke sume penat.huhhhhhh

 so da rest lebih kurang 1/2 jam mcm tue,kitowg pun sambung hiking balik
yg smpai awal mase 1st stage td gerak dulu
huhuhu
so start la our journey
cewahhhh
mule2 gerak dlm grup
tp makin lama perjalanan makin ramai yang berpecah
mmg x bole la nak jalan dlm grup
so sape yg cepat gerak dulu la
tp seriously la,mmg jarak antara org depan ngan belakang jauh2
samar2 je tgk
terase mcm sesat dlm hutan sorg2 time tue
huhuhu
kalo ikut turutan mase tue,
abg ajis,mizie,dila and saye antara yang depan
kawan2 len sume tinggai belakang
huhuhuhu
tp ape2 pun mmg bez giler la
huhu
paling best bile kabus lalu depan mata
serious mcm kat oversea you
huhuhu
mls da nak tulis pnjang2
so let's check out picture



so that's all for this entry
gonna miss all the moment with my team
and hiking now already in my hobby list 
Salam Ramadhan
keep enjoying fasting
Bubye

Norfaten Alina Ahmad Sazali


Tuesday, 9 July 2013

Ramadhan Kareem....Happy Fasting

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam kepada Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW


Alhamdulillah
we meet again!!!
Ramadhan datang
Alhamdulillah,syukur
 Masih diberi kesempatan untuk menyambut Ramadhan untuk kali yang ke 21 tahun,,
Insyaallah...(counting days to meet my birthday on.......)

"Mudah2an Ramadhan tahun nie lebih baik daripada tahun2 lepas"
that's my wish
but,mungkin kne improve banyak ag
mudah2an Allah jadikan saya hamba yang tawaduk,solehah & zuhud
Da cukup 11 bulan banyak sgt dosa2,mudah2an Ramadhan yang hadir dapat menyucikan diri ini.
dan dapat terus istiqamah untuk sepanjang hayat ini
 Alhamdulillah,dapat juga perform untuk tarawikh yang pertama tahun ini
Allah beri kekuatan & kesempatan
 Syukur =)

So,mcm biase bile bulan puase je
rutin seharian berubah
yang paling penting,
i need to wake up earlier 4am to prepare for sahur
mmg sgt2 liat la nak bangun kan.
selalu bangun pukul 6 pagi mcm tue solat subuh
lanie kene bangkit awai
huhuhu
tp xpa,saya enjoy
niat ikhlas,insyaallah dapat ganjaran
kalau saya x bangun siapa lagi??
bcoz im the only daughter in my house excluded my mom.

i think i should make a move 
wish all the readers get barakah and insyaallah we'll grant with pahala,
stay healthy,
keep enjoying fasting,
may Allah ease our day 
=)

#fasting
#ramadhankareem
#Alhamdulillah

 
 

Saturday, 11 May 2013

Ms Mira Mia

Assalamualaikum
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam Buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Hi readers!!!
Actually tonight i feel so bored.
hahaha
xtaw nak wat pa
done watched Running Man with my bestie Mira Mia
she's come here to meet me
hehehe
terharu sungguh
seriusly,lama gler x jmpe
last jmpe mase 2011@2012  i thought
friends forever till jannah
bile tgk citer same2,lepak same2
it flashback our memory
i miss it
=( =( =(

Miss matrik life
miss everything bout matrik
but past is past
face what you are gonna through tomorrow
hehehehe

Nothing much to say
Just released a bit my tensed here
hehehehe

Btw,anything what you are going to do
think bout yourself
and think bout others too

Have a nice day peeps!!!
I wish all of you in God bless
Stay Smile...=)

With Love,,,
Alina Sazali


p/s:actually da lme nak post,tp line agak slow.hihihi

Wednesday, 1 May 2013

Smile is Sunnah

Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Hi readers!!!
Bertemu kembali
Skunk budak2 sume balik umah for GE,
BUT i still here
=( =( =(
assignment berlambak2 membantutkan hasrat untuk pulang ke Selangor tercinta

By the way,
td dengar radio IKIM FM 
ad bual bicara dengan Prof Dr Muhaya pasal umrah (if not mistaken)
*sebb dengar separuh jalan ja*
Prof ad ckp yang senyum tue sunnah nabi,BUKAN amalan
i strongly believe you know how to differentiate between "sunnah" and "amalan"
anything that related with sunnah nabi we'll get reward(pahala) if we do.



So,lets grab the rewards
it is not difficult to smile
is it??
one, two, three....
SMILE,,,, ^_^
xsalah kite gembirakan org lain dengan senyuman,,,

Tgk,baby pun marah kite x senyum,,,,hihihi
Hope your day is blessed,
Love you 

With Love,,
Alina Sazali


Friday, 26 April 2013

WoNdERfuL dAY

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih
Selawat & Salam Buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Assalamualaikum,Hi Readers!!!
How are you today??
Hopefully your day is blessed,
suddenly i remembered my management science lecturer said,
if someone great you such " how are you today"
reply it by say " WONDERFUL"
because usually we gonna say "im fine"
right??
so let's start new day with WONDERFUL words
=) =) =)

So today im gonna to share with you about Dhuha
Solat nie kita buat (for Muslim) mase matahari tengah naik.
atau dlm erti kata lain lepas waktu syuruk
Simple saja nak perform
minimum 2 rakaat & maksimum 12 rakaat.
buatlah setakat yang mampu



pengalaman saya,alhamdulillah Allah beri kekuatan & dipermudahkan untuk perform dhuha.
before going to class,kalo tiada aral melintang saya akan buat solat dhuha dulu.
then baru g klas
dan alhamdulillah,smpai skunk masih diamalkan
dan dan dan
solat dhuha jugak salah satu kunci pintu rezeki
saya percaya rezeki itu datangnya drp Allah
so why not??
ikhtiar di samping usaha





Alhamdulillah,hari2 yg saya lalui tenang walaupun sebenarnyer kadang2 rase stress dengan kerja
tp,back to fitrah
as a muslim,ad hikmah Allah trunkan ujian
sebagai maghfirah & tarbiyah untuk kita

Positive kan hari2 anda
Lalui kehidupan yang menyeronokkan
Hidup cume sekali je kan
Then, grab the opportunity when we're young
Xkan nak tunggu da tua kan,,
hihihi

So that's all
Mudah2an bermanfaat
Bukan berniat untuk riak,tapi sama2 perbaiki diri ke arah yang lebih baik
=)
keep smiling
keep optimist
Mudah2an Allah redha

bubye

With love,
Alina Sazali







Tuesday, 23 April 2013

ICT @ Shah Alam

Assalamualaikum
Hi readers,,,,
seems quite long i left my blog
study,exam,assignment
student life,,
so enjoy it

Skunk da smpai penghujung semester.xlame lagi nak final dah.
Owhhh TIDAKKKK
im not ready yet
still got a few assignment need to finish up.
kadang2 rase mcm x cukup tanah dah.
mana nak buat assignment ag,study ag,meeting sane sini.
but i optimist
Insyaallah,every single things i done,every single words i say
Allah may grant it..
Amin,,,
yg penting kene IKHLAS

cuti mid sem haritue ajak abah g jenjalan kat ICT Shah Alam
da lame sgt nak g sne,baru skunk dapat jejak walaupun sebenarnyer Shah Alam ngan Semenyih tue x jauh mana pun.
hihihihihihi,,,sronok sgt..mcm kanak2
suke sgt2 tgk lampu2 kelip kat pokok
warne warni
Beautiful !!!!
rase mcm kat overseas,,





 so,that's all for this entry
insyaallah panjang umur jumpa lagi ya
may every your wish come true

"Boleh jadi apa yang kamu sukai akan menjadi kebencian kamu kelak,dan boleh jadi apa yang kamu benci akan menjadi kesukaan mu kelak"

bubye,,,

With love
Alina Sazali



 

My Blog List

  • Watch Full No Way Out in HD Video. Now you can see No Way Out in best video format with duration 120 Min and was published in 2015-11-13 with MPAA rating ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • Assalamualaikum. Hi. Alhamdulillah for sem 4. Finally and finally abis. Result blkg kira cause I tried so hard and tawakal is the best choice I have. Insya...
  • [image: CobraHead Long Handle (54]The CobraHead® Long Handle is a tool used for gardening, horticulture, agriculture and landscaping. Its blade is a "steel...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • Assalamualaikum.. okay. serius cakap blog ni dah berhabuk bersawang. takde masa nak menaip.konon konon je sibuk sangat.. bulan2 puasa and cuti2 ni tolong ...
  • assalamualaikum! berhabuk dah belog neyh.. almaklumlaah,, i kan busy woman :P pejam celik da nak abes da bulan pose tahun neyh.. alhamdulillah dis year still...
  • dan salam jumaat.. perginya nenda sebelah ibu (Zainah bt Yaacob) yang tercinta tanggal 16/06/2012 pada jam 10.30mlm kerana sakit tua... Kehilangan ama...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......