Followers

Tuesday, 13 December 2011

Add/ Drop Week

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum wbt & Salam 1 Malaysia...

Da lme xupdate blog,tibe2 mood nak berceloteh dtg.ape ag,trus bukak laptop & taip...senang je.sume kat ujung jari...

Minggu nie rasenyer minggu yg paling stress sgt2 coz kne add drop subject.elok2 wat jadual,skali 2 klas da pnuh.mmg panas je kan.nak dekat sepuluh kali asik duk ubah schedule.xtaw da nak wat camner ag.bngun tido,mse mkn,dalam klas asik pk pasal add drop je..mmg sgt2 stress thp gaban...hoho

Assignment plak xde la bnyk sgt nak dekat final exam nie.mmg xbnyk tp sgt susah.semalm dapt ag assignment baru.Kne wat essay in English 2000 words....walaweyyyyyyy.,,,,mmg mencabar btul..xtaw la nak ngarut psal pe kan.submit b4 31 Disember.lme ag??haha....xpe,2nggu settle add drop baru pk psl assignment sume2 tue.slagi add drop xsettle,slagi tue jgk la hidup xaman.hohooh

Time2 mcm nie mmg kne bnyk bersabar.Hidup jauh dari family mmg perlukan pengorbanan.Bile pk balik,rase diri nie xkuat & hanye mampu mengalirkan air mate...i really miss my mother dishes.bile kol kdg2 rase nak nangis dengar suare dorg sume.Lambat ag nak balik...huaaaaaaaaaaa.....

Hidup saye sgt2 pressure dkt U.Dugaan sebagai seorg mahasiswa mmg mencabar.Nak maintainkan result,nak active ag.

BUT!!!!
I'll try to be positive.
I want my family proud with me again like before.
I can make their smile n happy..
I promise that i'll make it happend again.
I'm doing this for the sake of my FAMILY...

Mak,Abah,Along & Abg Adie,Angah,Alang,Acap,Baby Maisara n Baby Ibrahim

MisS u all a lot!!!
 


Friday, 18 November 2011

MR RIGHT

Untuk satu ketika
mata mula terpaut pada keindahan itu
dan hati pula membisikkan sesuatu
MR RIGHT??
pengalaman mematangkan diri
segala apa yang pernah dilalui menjadikan diri ini begitu kuat
mula menyedari erti kehidupan yang sebenar
dan aku kini mengerti
mengapa aku di sini
untuk apa aku berdiri di sini

Semakin jauh aku berjalan
Semakin hampir aku dengannya

Di setiap langkahku
Aku susuli dengan tasbih-tasbih cintaku ini
Aku lafazkan kalimah ayat-ayat cintaMu 
Subhanallah
Akhirnya,aku temui juga 
Kala kalimah-kalimah cintaMu mengalun
Lantas air mata jatuh membasahi pipi

Duhai Kasih,
hanya padaMu sahaja ku berharap
dan hanya padaMu jualah aku meminta
Titipkanlah jalinan kasih antara aku dan engkau
Andai roh bercerai dari jasad
Matikanlah aku dalam ribaanMu wahai kasih
Matikanlah aku dalam lafaz tauhidMu itu,Ya Rabb
Sesungguhnya
Engkaulah Yang Satu
Mr Right di hatiku selamanya...




***menyayangi x bererti memiliki***

Tuesday, 25 October 2011

i'm BACK!!!

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysiaa...

Huaaaa....sudah lme x mengupdate blog kesayangan...penuh sawang woiii......hahaa
Kebizian mule melande hidup aku since bergelar mahasiswi UUM...smpai xsempat nak hallo2 kat sini...

Xtaw nak citer pe.xde idea..mlm nie im gonna back 2 my lovely hometown selame 3 MINGGU....da sebulan lebih x balik...this my 1st holiday sejak daftar 7 September arie 2...
alhamdulillah...smuanya berjalan ngan lancar...cme agak tension coz subjek ACCOUNTING susah...dulu kat matrik blajar lam BM,dtg sini blajar BI...memg merangkak la jwbnyer...but,i'll try my beshhhh.....
laen2 subjek,ok2 je la..cam kat matrik jgk.sume nyer senang coz da ad basic.tinggal nak mantap kan je ag..

Life kat sini x seindah life kat matrik dlu.hidup trase bosannn sungguh...setiap hari,bngun pagi then naek bus g kampus.aku duk kat luar kampus..so,xleh nak lmbat2 sgt la kan...nanti kalo lambat g kelas,so shame nak msuk kelas(alamatnyer mmg x msuk la cam2)...hehe...
Tp,alhamdulillah...kat sini ramai org yg dah aku knal...senior2 n member2 kat matrik dulu pun ramai kat UUM nie hah..so,senang skit la urusan kalo ad pape...juz calling2 je kalo nak minx tolong...

Baru je abis mid test,tp ad 2 paper ag pas cuti nie...arghhhhhh...kemalasan sungguh nak bwk balik buku...da la buku sume tebal2.2 paper yg da berlalu MANAGEMENT & MATHEMATICS...sgt seronok jwb dua2 paper nie..harap2 skor..insyaallah...amin...n hopefully,paper account n economic pun bole jwb...wish me luck ya!!!

N for my beloved friends,shiera,trah,leya,dinna,ckien,nadi..thanks coz owez with me n bring the light in my life..syg korg....frenz 4ever..

2 jela kot nak share,nanti bile2 free new entry akan menyusul..hehe...

jom,let's check out pic2 kat bwh nie...
life aku kat UUM selame sebulan lebih

mse orientasi at DEWAN MAS(pic kabur)

sambutan kemerdekaan...

jamuan raye..
play bowling at CMART,CHANGLOON...
that's all...
tschuss..^_^
wsalam...

Monday, 22 August 2011

Bilakan Damai

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

BILAKAN DAMAI

Melihat telatah si anak kecil sesekali membawaku ke zaman kanak-kanak dahulu kala
Seronoknya bukan kepalang
Siulan burung-burung yg berterbangan sungguh mengasyikkan
Sehinggakan sesekali aku terasa bagai diulik mimpi

Tetapi
Terdetik satu perasaan dihatiku
Keamanan negara yang dikecapi di sini amat berbeza sekali dengan mereka yg berada di sana
Di Iraq dan Palestin
Kekejaman tentera zionis meragut kedamaian yang mereka kecapi
Bukan setakat itu,nyawa si anak kecil dan ibu turut menjadi taruhan
Memperjudikan nyawa setiap insan yang tidak berdosa

Mengapa?
Mengapa manusia kini menjadi semakin kejam
Terpaku aku melihat kekejaman yang berlaku
Lantas air mata laju membasahi pipi
Melihat saudara sendiri diperlakukan seperti binatang
Walhal,mereka juga punyai hati dan perasaan
Sampai bilakah penganiayaian ini akan terus bermaharajalela
Aku pun tidak tahu

Buat saudaraku di sana
Sabarlah,di akhirat kelak kamu pasti beroleh kedamaian yang abadi
Jaminan syurga untukmu sudah pasti
Hanya setangkai doa yang mampu ku iringi buat kalian semua.



Hasil nukilan Alina Sazali(",)
Sekian...

Thursday, 18 August 2011

Hidayah Milik Allah

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

"Npe xpkai tudung?"
"Npe xnak solat?"


Jawapan standard yg selalu kite akan dgr,"XDAPAT HIDAYAH LAGI"
owh,begitu rupenyer...
terkadang diri ini bertanye sendirian,logik atau tidak alasan 2..
Bkn ke menutup aurat 2 satu kewajipan?
Baik lelaki mahupun perempuan
Dan bukan ke solat 2 merupakan satu PERINTAH....
Tepuk dada,tanye hati...
Dimanakah kita sebenarnyer...

Sedikit perkongsian bersame.
Diri ini menonton satu rancangan di TV9...Ini KisahKU..
Sementara nak tunggu waktu berbuka,layann kejap program nie..
Rancangan nie berkisar tentang kehidupan selebriti2 tanah air yg berubah setelah mendapat izin dari YANG ESA.
Salah seorangnyer Wardina Safiyya...sgt mengagumi beliau...
Perjalanan hidupnyer xseperti yg kite sangke..
Kehidupannya lebih kepada english style.
Bermula sebagai seorang model sehinggala menjadi pelakon terkenal..
Tersentuh hati nie di kala mendengar perjalanan hidupnyer..
Alhamdulillah,Allah masih memberi petunjuk kepada dia...
Dan akhirnyer,Wardina berubah menjadi seorang muslimah sejati...

Hidayah Allah tue sgt luas..
Dan Dia berhak untuk memberi mahupun menarik hidayah 2..
Nauzubillah...mudah2an Allah menemptkan kite sume dalam payung limpahanNYA
Diri ini juge masih bnyk kekurangan,masih perlu mencari dan terus mencari..
Aku berdoa,moga2 Allah sentiasa merahmatiku & memberkati hidupku
Akan ku cube untuk terus menjadi insan yg lebih baik dari semalam..
Andai aku mati,matikanla aku dlm imanmu,islammu,ihsanmu Ya Allah...



Pergertian hidayah 2 sgt meluas.Tuk tahu dgn lebih lanjut bole la KLIK SINI
Insyaallah,dgn perkongsian yg xseberape n xsesempurna nie,sme2 la kite mengambil iktibar drp ape yg telah berlaku & berusaha tuk menjadi seorang muslim yg benar2 Islam bkn hanya pada nama shj..

Bertemu di nx entry
Maaf andai terkurang...
Tschuss,,,^_^
wsalam...

Tuesday, 9 August 2011

ApE yG pERLu aNDa TaHu???

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,bertemu di entry yg baru plak...
Entry nie nak citer skit pasal ape yg kite perlu tahu...
Ia berkaitan dgn penyakit2 yg sgt bahaya yg ad dkt Malaysia skunk nie....
Iaitu KANSER!!!!!

 

TANDA-TANDA AWAL KANSER
(1) Kanser pangkal rahim
- sebarang lelehan atau pendarahan yg luarbiasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

(2) Kanser payudara
- bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

(3) Kanser usus besar
- perubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

(4) Kanser paru-paru
- batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

(5) Kanser perut
- hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

(6) Kanser limpa
- sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

(7) Kanser ovari
- haid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.

(8) Kanser otak
- sakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/ pitam, pelupa, perubahan personaliti.

(9) Kanser prostat
- sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

(10) Kanser darah (leukimia)
- letih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

(11) Kanser tekak
- suara garau/ serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.

10 PENYEBAB UTAMA KANSER

1) Makanan
2) Alkohol
3) Sinaran cahaya matahari
4) Pengambilan ubat
5) Perokok yang tidak aktif
6) Tembakau
7) Radiasi
8) Pekerjaan
9) Pencemaran air dan udara
10) Keturunan

DIET UNTUK MENCEGAH BENJOLAN PADA PAYUDARA

1) Hindari makanan berlemak dan bergoreng
2) Hindari makanan ringan yang masam
3) Kurangkan minum kopi dan minuman bergas
4) Berhati-hati semasa mengambil ubat selsema ataupun aspirin
5) Ambil makanan mengandungi vitamin E, B-6, dan evening primrose oil

Produk Pengguna dan Makanan yang signifikan mendatangkan kanser
1. SATAY bersama dengan timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Karsinogen adalah Suatu keadaan yang menyebabkan barah, Timun adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan udang selepas mengambil Pil Vitamin C. Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. "Bah Kut Teh" (daging babi)
Cuba tuangkan Coke (minuman bersoda) atas kepingan daging babi tu dan tunggu sekejap, anda boleh nampak ulat berenyut-renyut keluar dari sana . Fakta diperolehi dari "Health Corporation of Singapore ".

4. Barah - akibat penggunaan bahan dalam shampoo.
Jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah:- Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal.

Meskipun pertanyaan telah dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

5. makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koayteow dsb)

6. Bawang Goreng segera .
Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman, yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah Straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.
P/S:copy n paste drp post seorng sahabat di FB

Hopefully,dgn sdikit perkongsian nie secare xlangsung dpt dijadikan panduan n ambillah langkah berjage2 sebelum ianya terjadi...Nauzubillah...

Prevention is better than Cure

So,that's all 4 this entry
Maaf kalo ad yg terkurang
tschuss...^_^
wsalam...


Wednesday, 3 August 2011

PeArL

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia..
Alhamdulillah,bertemu kembali di entry yg baru plak...
Alhamdulillah,Allah masih memberi ku kekuatan tuk meneruskan kehidupan ku dlm bulan yg penuh Berkat ini...


"Jadilah umpama mutiara di dasar lautan
  Walaupun jauh di dasar lautan
  Namun gemerlapannya bak MAWAR diperlimbangan"



Sebenarnyer,nie merupakan salah satu mutiara kata yg aku create sendri
3 ayat yg cukup simple,tp bunyi nyer agak klise gitu..hehe
Sekadar perkongsian bersame..
Bnyk maksud tersurat n tersirat dlm mutiara kat atas nie..

In the terms of life,make it as easy..
Example,in our daily life,try to be urself..
Maksudnyer,cbe tuk menjadi yg terbaek drp yg terbaek..Be The Best Among The Best!!
Terbaek tu dlm erti kate laen menjadi orng sgt berharge kepade diri sendiri,family,kawan2 n orng laen...
Tp,walaupun kite sgt berharge,kite msih lagi menjadi diri kite
And ape yg kite lakukan 2 akan diingati/disanjung/dihormati oleh orng laen

Konklusinyer,setinggi mane pun kite @ sehebat mne pun kite @ segah mne pun jawatan kite
Kite masih lagi berdiri di kaki sendiri & xlupe akan diri sendiri...
Dan akan dikenang oleh insan2 yg begitu menyayangi n mnghormati kite...
Amin...

Nie,dr sudut tafsiran aku
Korng pun msti ad tafsiran sendiri kan..
Xslh pun kalo kite diffrent opinion..
Yg penting,kite fhm ape yg cbe kite tafsirkan 2...


So,smpai sini dulu..
Maaf kalo ad yg terkurang..
May Allah bless you..
Tschuss...^_^
wsalam...

Sunday, 31 July 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...
Alhamdulillah,bertemu di entry yg baru plak..



Syukur kehadrat Illahi kerana masih diberi kesempatan  untuk diriku menyambut bulan yg penuh barakah nie...
Alhamdulillah,tahun nie dpt pose kat rumah bersme2 ngan fmily...
Tahun2 suda terpakse menyambut pose di asrama bersame teman2 sperjuangan..
Mudah2an,Ramadhan kali nie lebih baik buat diriku drp Ramadhan2 yg lalu...
Insyaallah....

Sabda Rasulullah SAW di dalam sebuah hadith: “Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan yang diberkati, maka Allah SWT memfardhukan ke atas kamu berpuasa pada bulan tersebut, bulan yang dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup semua pintu neraka, syaitan-syaitan dibelenggu. Serta di dalamnya terdapat satu malam yang lebih baik daripada seribu bulan. Barangsiapa yang terhalang daripada kebaikan malam itu maka terhalanglah ia daripada segala kebaikan.”


Bulan Ramadhan sebenarnye mengukir pelbagai peristiwa..
Antaranya..
  • Al-Quran diturunkan
  • Solat tarawikh hanya ditunaikan pada bulan ini shaja
  • Malam Lailatul Qadar
  • Pembukaan Kota Mekah dll...

    Hopefully,bulan Ramdhan nie bkal kita hiasi dengan ayat-ayat cinta kepada Yang Esa.
    Warnailah bulan ini dengan seindahnyer coz mungkin tahon depan blom tentu Ramadhan akan kembali tuk menemui kita...
    Jadikan Ramadhan nie seolah-olah Ramadhan yg terakhir tuk kita..

    Ya Allah,ampukanla segale dosa2 ku yg lalu
    Ya Allah,ampunkalah dosa kedua ibubapa ku
    Ya Allah,ampunkanla dosa seluruh ahli keluarga ku
    Berkati la kami Ya Allah...


    Mohon maaf andai diri ini pernah melakukan kekhilafan
    Mudah2an,Allah menerima segala ibadatku nanti...
    Amin Ya Rabb...



                                     RAMADHAN KAREEM

    That's all 4 this entry
    c u later..
    May Allah bless you
    tschuss...^_^
    wsalam....

    Friday, 29 July 2011

    19 tahun suda...

    Bismillahirrahmanirrahim
    Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
    Alhamdulillah,btemu di entry yg baru plak...
    Syukur,arinie genaplah 19 tahun aku hidup n bernafas dibumi ini...
    Tanggal 29 Julai tarikh keramat dlm hidupku.
    Bermulela perjalanan hidup insan yg bergelar  
    NORFATEN ALINA AHMAD SAZALI

    Thanks to Allah...
    coz Him im still here
    coz Him i have my lovely family
    coz Him i had enjoy my life
    coz Him i can still breathe
    coz Him i have my strength to continue my life
    coz Him also i had achieve all my success
    Thanks to Allah


    Dulu...xingat da umur bpe time nie..maybe around 4-5 years old
    skrang....at Kolej Matrikulasi Perlis
    Mudah2an Allah permudahkan segale urusanku didunia nie mahupun di akhirat kelak...Amin Ya Rabb...
    Kurniakanlah aku kehidupan yg sempurna dan dilimpahi dgn Halawatul Iman Mu Ya Allah..
    Berikanla ku hidayah dan jgn sesekali Kau palingkan hatiku daripada berjihad di jalan Mu..


    That's all 4 this entry
    Doakan yg terbaik tuk diri ini
    tschuss...^_^
    wsalam...

    Thursday, 28 July 2011

    i wAnt 2 Go tHeRe...

    Bismillahirrahmanirrahim...
    Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
    This entry is differ than the older post..
    It's bout the most interesting n lovely place i want 2 go...

    Let's check it out....

    First place.....

    MASJIDIL HARAM....Subhanallah...bile agak2 nyer aku dpt jejakkan kaki kat sne

    MASJID NABAWI at night....very beautiful....Allahuakbar!!!
    JABAR NUR...
    Of course la nie tmpat pertame yg aku nak pegi....i wish i could go there with my lovely parents,with my own money...that's my promise with mak n abah.....

    Second place...

    Opera House
    Perth....cantiknyer pantai....Subhanallah...
    Melbourne Airport...
    Ni plak 2nd place yg nak aku g ...AUSTRALIA!!!!
    tp xtaw la bile kan...hopefully leh continue study kat sni...kalo ad rezeki,dpt la jejak kan kaki kat sne awal ckit..
    kalo x,2nggu bile da keje nanti laa...hohohoho

    Aku da pasang niat,bile da keje nanti,da ad duit sendiri,aku nak bwk parents aku g Mekah...
    Hanye 2 je jse downg yg mampu aku balas.Doa aku,mudah2an Allah panjangkan umur mak n abah supaye downg leh jejakkan kaki kat sne...Amin Ya Rabb...
    Bia la kalo aku xdpt g sne ngan downg,as long as parents aku smpai sne dulu b4 downg pejamkan mate...adehhh...tibe2 rse sebak...:(

    So,that's all 4 this entry...
    Doakan aku dpt tunaikan impian aku..
    tschuss...^_^
    wsalam...

    Monday, 25 July 2011

    HiTAm PuTIH

    Bismillahirrahmanirrahim...
    Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
    Bertemu di entry yg baru plak...tibe2 trase momentum tuk update blog menurun skunk nie..hehe...jiwe kaco la katekan..haha...

    HITAM n PUTIH...
    Dua warne yg berbeza tapi saling melengkapi antare satu sme laen.
    4 me,wrne hitam and putih sgt simple dan mempunyai description yg berbeza
    Example,hitam lebih cenderung kepade perbuatan2 yg negatif.putih plak kecenderungan nyer lebih terarah kepade attitude yg positif..
    Macam manusia jgk la,ad positif n ad negatif..
    Terpulang pade individu 2 nak menilainyer..
    Yg pasti,sume orng xlari dr melakukan kesilapan..
    Blajar untuk menerime teguran n memaafkan orng..
    Forgive n Forgave...that's my principle...

    Kalo nak dikaji semula,sebenarnyer hidup nie mudah sgt..
    I'm just realize bout that...syukur alhamdulillah...
    Bile dikenangkan kembali,trase diri nie sgt bertuah kerane diberi nikmat yg x ternilai dlm hidup..
    Sgt indah n cantik sekali flow yg Allah da rancangkan untukku...
    Ampunkan hambu ini Ya Allah krane baru menyedarinye kini..
    Keluarge yg cukup supportive,member2 yg sgt memahami n all my success that i had achieved before.
    Alhamdulillah...sumenyer atas keredhaan n keizinan dariMu
    Slh satu care tuk cemerlang dlm hidup adalah keredhaan daripada parent.bile parents da redha,insyaallah redha Allah akan menyusul.2 yg aku pegang smpai skunk..

    Perlu yakin dgn ape yg berlaku...be optimist person..
    Bile wujudnyer keyakinan terhadap yg Esa,insyaallah Dia akan berikan ape yg kite minx..
    Yakin la...
    Believe on Him...

    Hadiah drp KMP coz get excellent result in sem 1(sampai skunk masih x digunakan)...syg sgt2...akan ku bawe kemane2 shje sebagai pendorong smgt....

    Thursday, 21 July 2011

    New Phase

    Bismillahirrahmanirrahim...
    Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...
    Bertemu kembali d nx entry...hehe...actually,i dun know my feeling right now..hohoho

    NO K/P         :920729XXXXXX
    NAMA          :NORFATEN ALINA BINTI AHMAD SAZALI
    KATEGORI   :KOLEJ MATRIKULASI PERKAUNAN
    NOMATRIK :MA10145XXXXX

                                                TAHNIAH!!!
                  Anda berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

    PROGRAM    : SARJANA MUDA PERAKAUNAN DENGAN KEPUJIAN
    IPTA             : UNIVERSITI UTARA MALAYSIA ( UUM ) 

    Alhamdulillah,akhirnyer setelah lame menunggu untuk panggilan ke universiti,akhirnyer aku ditawarkan 2 continue my study at UUM in BARCHELOR OF ACCOUNTING!!!yeaaahhhh....


    Actually.quite surprise coz this offer from UUM..hehehe..target aku nak g UM sebenarnyer.tp Allah da tentukan rezeki aku kat UUM..i believe that HE knows the best 4 me..Alhamdulillah....bljar mane2 pun sme je...yg penting diri kite sendiri...
    tuk 2nd time,ke utara lagi la aku pasnie...4 tahun insyaallah kat sne...so,jdik org utara laaa..wakaka...mmg rezeki ..jgn kwen ngan orng sne gak da laa..hahaha...(da melalut da nie)...ok,back 2 the topic...

    agak2 aku pressure x bile xdpt UM????
    the answer is YESSSSSS....mengapakah???
    coz orng kat sekeliling aku yg bg harapan 2...family,member2 n senior2...tp bkn slh downg sbenarnyer.based on my matriculation result,2 yg downg target UM 2...
    cme,aku terase ckit la xdpt nak penuhi harapan family aku nak msuk UM..kalo nangis 2,mmg xyah ckp la...da lme da aku nangis...sedih coz xdpt tunaikan impian downg...adehhhh....
    stu ag,senior2 yg rapat ngan aku pun bg harapan gak...abg azfar,abg alep n family AJKO...hohoho...
    syg gak downg kat aku...hahahahaha...btw,thanks 4 ur support,bro!!!
    dpt taw result nie btul2 time nak on Program Integrasi arie2...mmg terganggu gak la fikiran aku..hahaha

    tp,diri nie sgt2 la bersyukur coz dpt course yg aku nak n minat.PURE ACCOUNTING.Alhamdulillah....
    ad gak member2 yg xdpt continue akaun.sgt sedih bg pihak downg...cme satu la,think positive...insyaallah,Allah da tentukan yg terbaik tuk hamba2 nya...
    skunk nie da xde sedih2 da...focus tuk study balik...can't wait 4 it..
    my nx target...DEAN LIST....!!!Amin Ya Rabb...
    insyaallah,kalo ad rezeki nak smbung kat overseas(AUSTRALIA)...akan ku cube usahakan..hehehehe....
    mohon doakan yg terbaik tuk diri ini...('',)

    cantik kan!!!


    so,that's all 4 today..
    insyaallah,jmpe d nx entry plak yer...
    tschuss...^_^
    wsalam...


    p/s:congrats tuk my lovely frenz...gud luck tuk sume.....doakan kejayaan bersame!!!
          keep in touch ya!!!

    Wednesday, 20 July 2011

    Program Integrasi Alumni KMP

    Bismillahirrahmanirrahim...
    Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia
    Alhamdulillah,msih diberi kesempatan tuk bernafas dimuke bumi nie...
    Da lme xupdate blog kesayangan nie...lately,bz ckit coz ad tanggungjawab yg perlu dilaksanakan di KMP tercinta...bile tngk abg alep da update blog die psl program nie,sgt JELEZ!!!wakaka...gurau je yer bro...


    Program nie lebih kpd motivation camp..cam2 la lebih kurang...bnyk sgt yg aku bljar daripade program nie..example,camner nak handle grup,cre communicate ngan orng n mcm2 ag laaa...sgt seronok..walaupun penat,rse berbaloi coz dpt curahkan bakti n share something kat adik2...pasnie xtaw la ad mse ke x nak join ag program nie.almaklumla,pasnie da bergelar mahasiswi..hohoho...
    Alhamdulillah,aku berkolaborasi ngan abg yasir.sronok dpt bekerjasme ngan die.happening sgt...mcm2 aku bljar drp die sebenarnyer.antarenye:

                   M + U = K
    M= MATLAMAT   U = USAHA   K= KEJAYAAN

    1st time aku jmpe equation nie..thanks yer bro!!nme grup kitaowng GORILLA...hahaha...sume nme2 grup gne nme haiwan...ayam,kambing,kucing,kude,tikus n bnyk lagi laa...xtaw la spe punyer idea nie..hehe

    nie la grup aku..2 laki 8 perempuan...
    Dak2 nie sume nyer klakar...sporting gler..sgt2 sronok layan kerenah downg satu hari 2...pening pale pun ad gak...
    i'll miss you guys...Baq,Hilmi,Mira,Hikmah,Ain,Amira,Aisya,Dilla,Liya,Diyla...wish u all the best k,dik...

    cheers!!!
    sebahagian drp peserta program...ice breaking time!!!

    Hopefully,program nie dpt diteruskan...credit 2 abg wie as mastermind...secare xlangsung program mngeratkan lagi hubungan sesame alumni/faci n students Gen 12...xpuas rsenyer program sehari 2...bnyk sebenarnyer nak dikongsikan ngan adik2 nie...
    Based on my observation,adik2 nie sume ad semangat yg kental tuk sukses dlm hidup ..sgt2 la beruntung tuk adik2 nie coz terpilih tuk join program integrasi...
    sumenyer indah pasal program nie,cme ad la skit yg pahit 2..haha..insyaallah,mudah2an program nie jadik titik permulaan tuk program2 alumni yg seterusnyer....



    so,that's all tuk entry kali nie..
    insyaallah,nx entry dlm mse terdekat..
    tschuss...^_^
    wsalam.....

    p/s:credit 2 all ajk n faci...nice working with u guys...danke schoen...

    Friday, 8 July 2011

    RoNa kEhiDUpAn

    Bismillahirrahmanirrahim...

    Assalamualaikum & Salam 1 MALAYSIA...
    Alhamdulillah,masih diberi kesempatan tuk mencoret sesuatu dlm entry kali nie..
    Tngh duk pk2 nak update ape dkt blog nie,tibe2 teringat kat satu buku yg mne buku nie la tmpat aku mencurahkan segale isi hati n hasil nukilan suatu mse dahulu..
    Time kat skool,kalo da tension n penat study, aku akan hasilkan nukilan2 aku sendiri..
    So,this is my first masterpiece..
    Percubaan pertame,tp xingat da tahon n bile aku nukilkan...xtulis plak date nyer..hohoho..kalo xsilap tahon 2007...fuyooo...lame woooo...hehe..
    xtaw la menjadi ke x...time nie otak kanak2 ag..hehehe
    Let's check it out...


    Kehidupan,
    Mungkin inilah yg dikatakan perjalanan hidup,
    Perjalanan yg penuh dgn cabaran,
    Pelbagai rintangan dan dugaan yg terpaksa ditempuhi,
    Hanya doa dan harapan ku iringi kepada Yang Esa


    Namun...
    Walaupun pelbagai onak duri telah kulalui,
    Aku masih lagi seperti anak kecil yg baru bisa merangkak,
    Terkaku seketika melihat keadaan sekeliling,
    Yg kini semakin melencong daripada fitrah yg sebenar.


    Ahh...
    Semua ini hanyalah godaan duniawi,
    Godaan yg telah menyebabkan manusia alpa dgn kehidupan akhirat yg bakal ditempuhi,
    Syaitan dan iblis tidak henti2 menarik manusia ke lembah kehinaan,
    Suatu lembah yg penuh dgn kesiksaan dan kedurjanaan,
    Namun...,
    Iman dan taqwa menjadi benteng,
    Lantas menghapuskan nafsu syaitan yg durjana...


    Sikit konklusi drp nukilan kat atas nie..
    Drp pengamatan aku,dunia skunk nie mmg da maju.
    Bnyk negare msing2 berlumbe2 nak bersaing stu sme laen..
    Nak tngk spe yg paling hebat n berkuasa kat dunia nie..
    Cme terkadang,kite leka n lalai ngan arus peredaran mse..
    Smpai kite sendiri lupe yg kite nie berpijak dibumi yg hnye pinjman drp Sang Pencipta...
    Jadi,kembali la kite kepade fitrah semulajadi manusia..
    Ingat kembali ape tujuan n matlamat kite hdup kat dunia nie..
    Matlamat hdup kite yg sebenarnyer ialah nak brtemu siape khaliq kite
    Dan tujuan hidup kite dimuke bumi nie adalah tuk menjadi hamba yg sentiasa beribadat kepadaNYA..



    Jadi,tepuk dada,tnye la hati..dimane kite sebenarnye..
    Sekadar perkongsian bersme...
    Peringatan tuk diri yg menulis ini juge...

    p/s:kredit 2 kak zue yg berkongsi sdikit tntng mtlamat n tujuan hidup kite...danke schoen sis!!!viel glueck 4 ur life at germany there...May Allah bless you...


    Insyaallah,btemu di nx entry..
    Nntikan nukilan yg kedua ingin dikongsi semase jiwe masih kanak2..ahaksss
    wsalam...
    tschuss...^_^

    Wednesday, 6 July 2011

    Doa Seorang Kekasih

    Bismillahirrahmanirrahim...
    Assalamualaikum n SALAM 1 MALAYSIA
    Bertemu kite di entry yg baru plak..
    Kat bwh nie ad lirik lagu yg jdi background music blog nie
    So,hrp terhibur n hayati bait2 lagu nie...


    Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
    Dia milikku, tercipta untuk diriku
    Satukanlah hatinya dengan hatiku
    Titipkanlah kebahagiaan

    Ya Allah, ku mohon

    Apa yang telah Kau takdirkan
    Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
    Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
    Pelihara daku dari kemurkaanMu

    Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah

    Beri kekuatan jua harapan
    Membina diri yang lesu tak bermaya
    Semaikan setulus kasih di jiwa

    Ku pasrah kepadaMu

    Kurniakanlah aku
    Pasangan yang beriman
    Bisa menemani aku
    Supaya ku dan dia
    Dapat melayar bahtera
    Ke muara cinta yang Engkau redhai

    Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih

    Engkau sahaja pemeliharaku
    Dengarkan rintihan hambaMu ini
    Jangan Engkau biarkan ku sendiri

    Agarku bisa bahagia

    Walau tanpa bersamanya
    Gantikanlah yang hilang
    Tumbuhkan yang telah patah
    Ku inginkan bahagia
    Di dunia dan akhirat
    PadaMu Tuhan ku mohon segala
     
    Lagu nie antare lagu favret aku
    Best n lirik nyer mendalam..
    huhuhu
    So,smpai kat sini dulu..
    im still looking material 4 the nx post..
    wsalam...
    tschuss..^..^


    Friday, 1 July 2011

    ThE bESt wAY tO imPrOve EngLIsH...

    Bismillahirrahmanirrahim...

    Assalamualaikum n Salam 1 MALAYSIA...

    Hi everyone!!!
    How's ur day???
    Hopefully you have a great time with family n your friends..

    msti korng pelik npe aku speaking kan....
    hohoho..im juz realize something...
    why not i write something that give advantage to everyone n me...
    aku xde r pandai sgt nak speak or write in english,but i'll to be...

    So,b4 that,lets find out the way to improve our english

    1. Listen to english music.You can hear the song even you do something else.Make it as a hobby n you will find out that it is so interesting.
    2. Read the lyrics of the song.Try to understand what the song meaning.By this way,you are able to understand what actually the story of the song.Maybe it's about relationship,friends or maybe it's about nature.
    3. Sing karaoke in English.Next,after u understand the meaning,try 2 memorise the lyrics n after that try to sing that song.It's okay if you can't follow the pronunciation correctly.Put all ur effort on it.
    4. Read English language books,magazines or comics.Nowadays,there are a lot of sources you can find.You may go to library and bookshop to get these materials...
    5. Watch english film with english subtitles.By this way,it's easier 4 u to know what they are talking about if you can't get what they said.
    6. Online chat.For those who are don't have chance to speak english,try this method.Online chat need us to responds n think quickly,and the language use is short n informal.Easy right!!!
    7. Read an English newspaper.For example,The Sun,News Street Times n etc..
    8. Use dictionary.Buy ur own dictionary n keep it always with you.Bring the dictionary everywhere n if you find some word difficult,juz find out that in ur dictionary.
    9. Switch operating systems to English.Change all of the operating language of ur handphone,MP3 or etc.make sure u use the language everyday
    10. Set the goals.Set ur own schedule how many hours u want to study,how many hours u want to learn and make the target want u want to get in ur exam/test.

     So,there are some way how to improve ur English.
    Although it's not our mother tongue,we need to learn this n make it as our second language.
    Dun give up n keep trying to learn...
    Put all ur effort as you can.
    You do,you get..

    That's all from me..
    Wsalam...
    Tschuss..^..^


    p/s:try to listen Westlife songs n read Reader Digest...i had practice this.try it!!!

    Thursday, 30 June 2011

    rINdu ZaMaN kaNAK-kANAk

    Bismillahirrahmanirrahim...

    Assalamualaikum & Salam 1 MALAYSIA...

    Alhamdulillah,btemu di entry yg baru plak...
    Walaupun aku xtaw nak update ape,tp aku gagahkan diri gak tuk update blog kesayangan aku nie..
    Tengah duduk2 2 aku pk nak citer psl pe...
    Pk punyer pk,finally dapt gak akhrinyer....
    Rindu zaman kanak2 aku @ yg paling tepat rindu zaman persekolahan..
    Waaaa...bnyk sgt kenangan time skool dulu...
    act,aku bnyk sgt skool sebenarnyer..time F1 skool kat SMK Dusun Nanding,Hulu Langat...
    Time F2 sampai F4,aku skool kat SMK Bandar Rinching,Semenyih...
    N pengakhirnyer,F4-F5 aku skool kat SM Teknik Tuanku Jaafar..(TTJ)
    so,dlm bnyk2 skool nie,aku paling ingat kat TTJ laaa...sebab aku tamatkan pendidikan aku kat skool nie..
    hahahaha...

    so,lets check it out...


    Sekolah KLUSTER KECEMERLANGAN...the BEST TECHNIQUE in MALAYSIA      

    Gambar kelas...5 PERDAGANGAN 1

    Kelas tambahan....berselerak meja,bese la pelajar cemerlang..hahaha
    Perempuan Melayu terakhir...wakaka
    Ckup r 2 erk,xlarat nak upload sume..hahaha...
    Aku rindu sgt2 ngan member2 aku,cikgu2 aku n dorm kesayangan aku...DORM 9...hohohoho...
    Kalo bole mse 2 putar balik,aku nak abiskan mse2 aku ngan downg...coz time dulu xsempat nak spent time ngan downg sume..almaklumla,sibuk..hahaha..

    Aku nak citer habit aku dlm kelas..
    Kalo korng nak taw,aku nie kaki tido kot...hahahah...msti xcaye kan???
    tp 2 r hakikat nyer..stiap kali cikgu xde,aku amik mse yg sgt berharge 2 dengan MEMBUTA....
    teruk gler perangai...nak wat camner...ngantok kot..setiap hari aku tido kat asrama kul 2 pagi..kul 6 da bgun da..mne x syahid dlm kelas...
    Tp,kdg2 time cikgu dok ngajar kat depan pun aku bantai tido gak...sesuke aku je...da r dok depan sekali..meja kat sebelah pintu plak 2...mmg best...nsib baek r kalo aku nak hanyut 2,member aku kejut.die urut2 blakang aku...Thanks Ana!!!
    Subjek yg paling aku ske tido time fizik,english n sejarah...hahaha...
    Time fizik r xtahan,Sir aku 2 relaks je..aku tido pun die wat xtaw...hahah..tp kdg2 die tegur gak r...hahaha
    Asal msok kels die je aku tido...xtaw r npe..hahaha...aku xske subjek2 sains nie cam fizik n chem..2 yg aku cepat bohsan 2...hahaha

    Ala,tp rileks suda...tido2 pun bole tahan gak r result spm aku..xde r straight..tp aku happy dengan ape yg aku dapat...7A 1B 2C...hehehe..
    subjek ape la yg malang skali 2 smpai aku dpt C....mstila fizik n chem..
    hahahaha...aku mmg xtarget nak A pun...asal lulus suda...heheheh..
    2 r,mak suh blajar aku membute dlm kelas..padan muke..
    kalo xskunk nie msti aku da ad kat overseas...hukhukhuk...
    tp xpe,skunk nie pun peluang still ad...i'll try my best...
    impian aku nak study kat oversea in accounting...
    mudah2an...

    k r,c u later...
    sorry kalo terkurang sne sini..haha
    wsalam...
    tschuss..^..^

    Sunday, 26 June 2011

    TeNAngLA wAhAi hATi

    Bismillahirrahmanirrahim..

    Assalamualaikum wbt n salam 1MALAYSIA

    Agak lame aku xupdate blog nie.Bukan pe,actually im currently at my hometown,Perak Darul Ridzuan...so,bile da ad kat sini,paham2 je la kan...line xberape nak elok,secare xlangsung membantutkan feel aku nak 2lis...almaklumla,rural area...hohohoho...

    K r,entry kali nie agak sedikit emosi gitu...mengapakah???
    Dun know how 2 story bout that...
    Tp,mungkin nie jalan terbaik yg Allah da tetapkan...
    Now,our relationship it's more 2 friends only..
    What had happend???
    Xde gado2,xde bertekak2,xde merajuk2...
    Nie keputusan bersame...
    N aku hormati keputusan 2...


    Mungkin in a few weeks jiwe aku kaco ckit r..
    tp xpe,i know i can do it...
    n aku berharap we're still can be a best friends...
    kalo ad jodoh,ad r..
    xkan lari gunung dikejar..tol x????
    n skunk nie focus utame adalah study...
    yeaaa....xsabar2 nak start  study balik...

    There has some dedication 2 him...

    • Thanks 4 all the things that you had done
    • Be happy
    • Good luck in ur future
    • May Allah bless you forever
    • Sorry 4 all the mistakes i did...


    whatever happend,we still friends...that's our promise...

    So,sampai sini dulu..
    aku pun xtaw nak tulis pe da...otak xleh pk da...
    k.jmpe di laen entry
    wsalam...
    tschuss..^..^


    p/s:dun forget invitation card when the time is coming...smoge berbahagia walau dengan sesiapa pun...

    BE A STRONG GIRL...

    Saturday, 18 June 2011

    mY hOmetOWn

    Bismillahirrahmanirrahim...

    Alhamdulillah..
    Bertemu kembali di post yang seterusnyer..
    Agak lme menyepi dari mengupdate blog nie..
    Aku kekurangan idea nak 2lis ape daa..
    Hohohohoh..

    Tp xpe,demi minat..aku gagahkan jugak nak 2lis..
    arinie aku balik kg aku kat Perak..
    disebabkan opah aku dok sorng2,aku pun balik r temankan opah aku kat sini
    N mungkin lme gak r aku duk kat sni...
    Maybe a few weeks or months..
    xtaw la,depends pade keadaan camner...

    Kalo rse nak balik umah,aku balik r..
    Senang citer..hohohoho..
    anytime...
    tp wat mse skunk nie aku lepak2 sni dulu r...
    wat amal kebajikan ckit jge opah aku...
    bkn selalu pun kan...
    t da study balik,xde mse nak balik kg pulak..
    hohohohohoho....
    yg penting,niat di hati..
    mstilah ikhlas kerana ALLAH...
    mudah2an ALLAH tetapkan hatiku..
    amin...

    Tp sedih coz tinggalkan mak aku kat umah
    mak aku da r xberape nak shat...
    die mane la larat nak wat keje2 umah..
    kalo aku ad,bole la tolong2 die..
    xpe r,mungkin opah ag perlukan aku kat sni..
    think positive..
    hohohohoho


    k r,skunk nie mood nak update blog xmai ag..
    xde idea..nak carik inspirasi dulu..
    wakakaka...
    tschuss..^..^

    Tuesday, 7 June 2011

    ChOcOLatE

    Bismillahirrahmanirrahim....

    Alhamdulillah,aku masih diberi kesempatan tuk terus bernafas dan meneruskan kehidupan ku di bumi Allah nie..
    Masih juge diberi kesempatan tuk menulis sedikit coretan di blog yg xseberape nie..huhuhu
    So,my nx topic after misunderstanding is about Chocolate@coklat@cokelat or pape je r ejaan nyer

    Sebut pasal coklat msti sume da terliur kan...hahaha
    Spe ske makan coklat ce angkat tangan cam sye...ngengggg~~~
    Kalo g shoping msti beli coklat...2 wajib...hohohoho....
    Tp xtaw r coz ad certain2 orng xske makan coklat....
    Alasan nyer,mengGEMUKKAN...adoi..
    slh sebenrnyer tafsiran 2...
    aku nie dok mkn coklat xgemuk pun,slim ag ad r....hahahaha

    Jadi kat sni ad ckit info pasal coklat...
    • Lemak koko dlm coklat merendahkan paras kolestrol
    • Bahan anti-kerosakan gigi dalam coklat...means dpt prevent gigi kite dari cepat rosak...
    • Coklat mudah cair dalam mulut
    • Coklat mengurangkan risiko sakit jantung
    • Coklat makanan penuh tenaga
    So,kalo nak taw more information about chocolate,leh r search kat tenet k...
    Sdikit ulasan pasal coklat nie
    Mmg r makan coklat nie ad kebaikan nyer,tp jgn lupe keburukan nyer gak...
    pengambilan coklat kene la pada tahap yg sederhana@normal..
    jgn melebih2 plak makan coklat2 ..
    nanti jdi Tong plak badan 2..opssss.....

    Kat bawah nie ad beberape pic coklat..sje je nak wat korng terliur...hohoho








    So,sampai kat sni dulu na..
    we stop here..
    jmpe nx topic plak...
    tschuss...^..^

    Monday, 6 June 2011

    MiSuNdeRStandinG

    Bismillahirrahmanirrahim...

    Lately.makin rajin plak aku update blog kesayangan aku nie..
    Almaklumla,xde keje an..dok tanam anggur je kat umah while waiting offer 2 continue study
    So,time ad mse nie la nak mengupdate pun..
    T da start study xde mse nak bkak blog nie..
    Huhuhuhuhu...
    K r,arinie aku nak citer pasal Misunderstanding @ salah faham..




    Sometimes,in our daily life kite xsedar yg sebenarnyer kite da sakitkan hati orang atau menimbulkan perasaan salah faham antare kite sume..
    X terkecuali aku sendiri
    As a human,masing2 ad kelebihan n kelemahan dlm diri
    And kne ad sifat give n take..
    Tp kene r berpade2..jgn sampai orng pijak kepale kite plak..
    Jadi tuk prevent daripade trus wujud nyer salah faham,masing2 kene la saling tegur menegur n ingat mengingati
    sesame kite..
    Kalo nak tegur 2 pun,tegur la dgn berhikmah yer...means tegur dgn care yg sebaik-baik nyer
    And tuk yg ditegur 2,jgn mudah melenting @naek angin plak...
    Terpulang sama ada nak trime ke x...
    Kalo rse diri 2 sentiasa betul,terpulang r..
    Tp secara jujur nyer,tiada manusia yg prefect dari semua aspek..
    Take it as positive n try 2 improve it!!!

    So,that all...
    mudah2an orng yg menulis n yg membace dapat pengajaran n buat la sesuatu b4 ia jadi makin truk..
    Ok r...
    insyaallah,ad kesempatan akan ku mengupdate ag blog nie...
    tschuss...^..^

    Sunday, 5 June 2011

    DaNke ScHOen Mak AbaH

    Bismillahirrahmanirrahim...

    Hallo sume...what's up?bertemu kmbali di article yg laen
    kali nie tajok laen ckit
    msti korng pelik kan,
    amende r topic kali nie
    DANKE SCHOEN...
    xpe2,at the end korng akan taw ape maksudnyer


    4 Jun 2011
    aku kuar ngan family aku g jalan2
    membeli n membelah kat Mydin Kajang..hahaha
    2 je r yg mampu kitowng g..
    nak g kat Mydin KL
    jauh..huhhuhu...
    tp honestly,aku ske sgt g Mydin Masjid India KL 2...
    walaupun orng kate kat c2 sesak,aku xpeduli
    da lme gak xg sne.hampir setahun gak 2..huhuhuhu
    insyaallah,raye coming soon...maybe beli belah kat sne pulak..
    (pose pun xag,da pk raye) mmg truk r aku nie..hahahaha...

    hoho...bkn nak citer pasal mydin yer..back 2 the topic
    pas g mydin,g r plak pekan semenyih.jalan2 kat pasar malam c2 smpai r maghrib
    so,solat dulu kat surau semenyih
    after that,time 4 dinner
    kalo nak taw aku mmg x mkn malam,tp disebabkan parents aku da bawak,makan je la kan.
    rezeki jgn ditolak..kan3...

    ade reason sebenarnyer downg bawak aku kuar makan
    as a gift tuk aku coz dapat result yg excellent 4 my final..
    terharu sgt2...
    aku xminx ape2 pun hadiah kat parents aku
    asalkan downg happy,2 r hadiah tuk aku sebenarnye
    walaupun hnye kami berempat(aku,mak,abah n adik aku)
    aku tetap happy...
    hope t kitowng dapat kumpul satu family(along,abg adie,angah,alang n my cute niece baby sara)
    yela,masing2 da ad life n keje sndiri...so xleh r nak kumpul slalu
    tp insyaallah,aku owez doa akan hari yg bahagia 2...amin...

    so,2 je la catatan arinie...
    owh..lupe2..
    meaning danke schoen 2
    hahahaha..
    mksudnyer terime kasih
    danke schoen = terima kasih

    So,conclusinyer.... Terima Kasih Mak Abah / Thank You Mak Abah
    luv you so much...
    thanks 4 everything...

    Saturday, 4 June 2011

    AJKO 2011/2012

    Bismillahirrahmannirahim..


    B'temu kembali dipost yg baru..
    xsabr sebenrnyer nak 2lis pasal nie..
    im really really xcited..hohohoho
    korng da bce an title yg kat atas 2...
    yeaahh...AJKO 2011/2012
    it stands 4 Ahli Jawatankuasa Orientasi
    Alhamdulillah,aku dipilih oleh pihak KOLEJ MATRIKULASI PERLIS
    tuk jadi faci kpd junior2 yg bakal mewarnai KMP nanti setelah pemergian sume Generasi 11
    yg da selamat tamatkan pengajian pd 20 April 2011 include aku sendiri..huhuhuhuhu...
    sronok sebenarnye join family AJKO nie..
    mcm2 aku dpt..
    dpt belajar drp senior2 yg da berpengalaman kendalikan pelajar2 baru..

    Ok....sedikit rentetan sepanjang aku kat KMP
    18 Mei 2011 tepat pkul 10.15 malam aku nek bus dari hentian Kajang tuk ke Perlis
    smpai sne dlm kul 7.30 something..
    pas2 2nggu bestie aku,Shiera kat Kangar.
    after die smpai kitowng trus g KMP nek cab..
    waaa....miss KMP glerr...
    walaupun xsmpai sebulan tinggalkan kolej,da rindu...huhuhhu
    terlalu bnyk sgt kenangan kat sne...
    pas2 smpai kat pondok jga,
    check in bilik...hahahaha...
    smpat gak r sowng pak guard nie tgur
    "aik dik,kne repeat ke????"....hahahaha
    time 2 mmg tgelak abis r.mne xnyer,result baru kuar
    pas2 trus mai kolej esoknyer..
    tp minx selisih r kan nak repeat..
    xsnggup rsenyer..hohohho..
    ok,forget bout it...
    back 2 the topic

    bnyk sgt experience yg aku dpt sepanjang aku jadi AJKO nie
    ske,duke,pahit,manis...macam2 r..
    tp aku take it as positive...THINK POSITIVE!!!!!
    mcm2 orng aku kenal..
    n pelbagai ragam gak r kan bile da ramai2 nie..
    tp honestly,best sgt2 keje ngan downg sume..
    senang citer sume nyer manis
    cm ad r ckit yg pahit 2...opsss...
    k r,jom layan pic2 plak...
    AJKO....
    KMP by Gen 12
    time preparation kat dewan

    mse kursus ajko...(ntah ape yg sronok pun aku xtaw smpai smua gelak)
    team work!!!
    nie r team aku time oriented...unit cenderamata...njoy working with you guys...abg dan,kak ain,kak ada,hanis n nadia
    kat kuale perlis....due jejaka yg menyibuk..hohohohoh...sorry ya..(gurau je ye abg aril n abg amir)
    bergmbar ngan sume ajko

    so,smpai kat sni dulu ye..
    xlarat nak upload sume2 gambar..
    kalo nak tngk gmbar2 len,rajin2 la yer ke fb sye..
    huhuhuhuhuh...
    last but not least
    maaf kalo ad yg terkurang kat cni..
    pengalaman jd AJKO pengalaman yg paling manis dlm hidup aku
    hopefully,tahon depan dapat join ag tuk taburkan bakti kat KMP tercinta..
    ok,c u nx topic..
    tschuss....^..^

    My Blog List

    • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
    • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
    • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
    • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
    • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
    • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
    • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
    • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
    • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......