Followers

Tuesday, 10 May 2011

10 MEI 2010

Tarikh nie merupakan kali pertame aku menjejakkan kaki di bumi Kolej Matrikulasi Perlis.
Pertame kali gak aku menjejakkan kaki di negeri Perlis yang tersngt lah ulu kan???opssss....
First time msok cni sush nak dgmbarkan ngan kate2..
Nak kate epy,xcited,sronok,sedih....
Aku pun xtaw...huhuhuhu
Pendirian aku,just go with the flow..ahakss...
Hari2 ku d matrik aku lalui dgn penuh kesabaran,ketekunan dan kseronokan.
Ni lah yang perlu ditempuhi oleh pelajar matrik..
Kesabaran yang tinggi wajib ade tuk sukses!!!
Tersgt r mncbr kehidupan kat cni
Da r silibus menimbun2...
Lecturer plak ajar laju cam monorel...heheheheh
Tp.bak kte orang tue2,alah bise tegal biasa(btul ke erk???bantai je r)
Lame2 bende 2 da jadi small matter..
Hahahhahah...
There's a lot of experiences i got there..
Funny Friends n Good Lecturer.
2 r yg menjadi pendamping n peneman aku sepanjang kat matrik yang terpakse berjauhan ngan fmily
Kdg2 jelez gak tngk dak2 yg dok dekat blik umah jmpe parents downg
Tp aku....
Still dok kat hstel bertemankan buku2...
Nak wat camner,aku sndiri yg pilih nak g cni..
Trime ngn hati yang terbuke sja...
Heheheheh...
Da r,ckup r aku soksek2...
Jom tngk gambar plak...

Nie r roomate2 aku...aku,aiman.thiqah n nad..thanks sebab trime diri aku seadanya..













Yg comey2 blako nie classmate aku..













Time shooting video BI













Nie ngan bestie aku since kat skool ag..Syahada taufek


















Nie hadiah yang aku dpt dri kolej coz get
4.00 in Sem 1


















Time sukaneka blok...argggh.HOT!!!!!


















So,2 je r yg dpt aku post.kalo bole nak letak all picture,tp xlarat..
ckup r yg nie ja..
2 all my fren,.thanks 4 being gud frenz 4 me.
i never eras every moments with you guys..
Gud luck in future.
Love you all very very very much
May Allah Bless you..Amin
Ukhwah Fillah....

Friends 4ever

Friday, 6 May 2011

gAyOnG

Btemu kite kembali....agak2 r kan,bile korang bace title kat atas 2,ape yang korang ngah pk skunk nie???
Gayong????
erm,tafsiran pertame ialah korang akan pk gayong yang cedok air 2 kan...
x salah 4 those yang think like that..
tp,aku xnk citer pasal gayong yg cedok air 2.aku nak citer pasal gayong yang nie....

 So,sape2 yang xtaw logo kat atas nie logo pe.mey sini aku bagitaw...
logo kat atas nie ialah logo tuk Persatuan Seni Silat Gayong Malaysia (PSSGM)
Jadi,kalo korang nak taw ngan lebih details pasal PSSGM nie g r ushar2 Mr & Mrs Google...opsssss


Bnyk sgt kenangan time aku join Silat nie...aku start kenal silat nie time aku Form 4 mase kat Sek Men Teknik Tuanku Jaafar(SMTTJ).Aku pun xtaw r camner aku ler terjoin silat nie.So,start dari sini r aku dapat banyak sgt pengalaman.Banyak suke duke yang terpakse aku n member2 laen lalui.Tp,sbnrnye pengalaman 2 r yang menjadikan diri kite lebih matang.Stuju????
      
Msti korang tertanye2 an gambar sape yang kat atas nie??nie bkn pakwe aku yer...hahahahah
Ni r jurulatih silat aku.Nmenyer Ahmed Haffidz.Panggilan manje die Cikgu Epit..masih solo n kalo sape2 yang berkenalan,bole la amik nombor tuk interbiu...hahahaahah....ampun cikgu..

Nie r teman2 seperjuangan aku.Tersangat la sengal kitowng nie sbnrnyer...hahahaha...Tp,sumenyer baek2 blako.Alhamdulillah(berkat bimbingan cikgu epit)

 Yg nie senior2 aku...ntah ape yang dowang ushar pun aku xtaw.dowang pun same gak r cam kitowng...gler2...hahahaha...Sume nyer sporting2 blako.

Nie plak gambor batch aku ngan dak2 junior.Erm,sikit r tafsiran tentang dorng.Hmmm...dorang nie jenis yang mendengar kate,baek r ckit than kitowng ,cume ad r sikit2 perangai keanak-anakan 2..Bese r 2 an...Gler2 gak cam senior2 mereke..hahhahaha...

 Yang dok termenung melayang perasaan nie plak super senior aku.Means that die TUA 2 tahun dari aku..hahahhaha..sori yer pokcik...amik gmbar curik...hahahahaha.Yang nie ag r,tersangat la sengal.Sengal die nie thp infinity r gak.Sape2 kalo xtahan ngan die,memg mental...hahahaahah

Ok,abis pasal sesi introduce manusia2 yang bernaung dalam Silat STTJ.
Skunk nie,nak citer pasal bende yang melucukan gak.Ad gak r dak2 nie yang cintan cintun ngan team sendiri.Xtaw r camner leh sangkut.Mybe sbb dak slalu training same2,so sampai Terjatuh hati plak an.
Kite tngk,sape yang kena..hahahaahha

Pasangan Pertame:

waa....hahahhaha...tersangat r sweet downg nie..huhuhuhu.leh r jadik mentor aku...
hmm....xleh cakap lebih2,t kene gam..opsss....(ampun yer bani n kak)


Pasangan kedua:


Hahahahha...due2 nie member aku..so sweet r downg nie,Tp kadang2,ribut gak.so,aku r jadik posmen downg sampai skunk nie...hopefully,kekal sampai akhir hayat.Insyaallah..

So,2 je yang nak aku citer..Cume aku nak wish thanks sgt2 kat cikgu epit coz didik aku n member2 laen.Jsemu xkan dilupakan.Tp,skunk nie,aku pun da xjoin mane2 silat..huhuhuhu...tngk r t,ad mase insyaallah..akan ku sambung kembali.Kadang2 rindu gak nak maen.ahaksss

Nie ad ckit pic aku n member2 time game.


So,ape2 yang terkurang 2,maaf la yer..hopefully,nie menjadi kenangan wat aku n team Silat STTJ...
EPIT WARRIOR

Thursday, 5 May 2011

AiR sEJUKKKKKKKK a.k.a iCE

Hah,mesti ade antare korang yang tak taw an advantage ice sebenarnye ape....So,lets check it out.....
  1. Air sejuk dapat membantu pesakit insomnia yang sukar tidur agar mudah tidur as usual.
  2. Air batu or ice dapat mengembalikan memori atau sifat lupa yang keterlaluan.
  3. Menguyah ais baik untuk kanak-kanak kerana dapat menguatkan gigi dan memakan ice-cream secara perlahan-lahan dan berterusan.
  4. Untuk penghidap batuk amat sesuai bagi menghilangkan batuknya dalam masa yang singkat.
  5. Membiasakan menguyah ice akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan.
  6. Air sejuk merupakan terapi yang sangat popular sebagai penguat tulang yang patah dengan syarat ia dibaluti dengan kain hitam.
  7. Air sejuk dalam cuka sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat.
  8. Mandi air sejuk menguatkan tulang.Tulang yang berlebihan asid urik akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.
  9. Air kelapa muda yang sejuk amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan untuk meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan dalam aliran darah.Tubuh secara semulajadinya bersifat panas dan memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.
  10. Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya ialah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi dalam jangka masa panjang.


     So,skunk nie da taw an ape sebenarnye kelebihan ice 2..
    'Selamat mencube yer'
Saat terbuka mata,tiada lain yang mampu aku lakukan.Hanya tangisan yang mengiringi rutin harianku.Doaku pada Yang Maha Esa agar dipermudahkan segala urusanku.Terasa tidak mampu lagi aku untuk menanggung kesakitan ini.Namun,aku bersendirian.Tiada sesiapa yang mampu untuk bersamaku kala menghadapi ujian ini.Aku pasrah,Ya Allah.Andai ini yang telah Engkau takdirkan untukku,aku redha.Aku yakin,setiap apa yang Engkau aturkan,inilah yang terbaik untuk hidupku.

“Sesungguhnya engkau tidak akan bebankan hambamu dengan ujian yang tidak mampu hambanya pikul”.kata-kata inilah yang aku pegang sehingga kini.

Aku yakin,setiap apa yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi.Seribu kenikmatan yang akan aku peroleh kemudian hari.Mungkin pada pandangan rakan-rakan,aku seorang yang kuat.Tapi,pandangan itu salah sama sekali.Ya,memang benar dimata mereka aku seorang yang kuat dan tabah,tetapi bila diuji dengan ujian yang sebegini,aku JATUH.Aku seolah-olah menjadi manusia yang sama sekali tidak kenal apa itu erti kehidupan,Namun,itu cuma sementara.Ketika fikiranku dibawah separuh sedar atau dalam erti kata yang lain mental down.

Bila diuji sebegini,barulah aku sedar.Kadangkala sebagai manusia kita sering alpa dan leka mengejar kehidupan duniawi sehingga terlupa bekalan akhirat.Mungkin,Allah sengaja turunkan bala ini untuk menjadikan diri kita sentiasa ingat kepadaNya.TanpaNya,mana mungkin kita mampu hidup di dunia ini.Ya,aku sentiasa berpesan pada diriku.Selagi aku masih berpijak dibumi ini,selagi aku masih menikmati rezeki Nya,aku adalah hamba yang kerdil dan hina.Dimana aku pergi,semakin jauh ku berlari,tidak mungkin aku akan terlepas dipandangan mataNya.Sesungguhnya,Dia yang Maha Mengetahui bagi setiap perkara

Ya Allah,Ya Rabbul Izzati,sesungguhnya hanya padaMu aku bersujud dan berserah.Andai ini yang telah engkau tulis di langitMu,aku redha.Engkau tetapkanlah iman ku,Ya Allah.
Ya Allah,andai aku lupa,Kau sedarkanlah aku.Tunjukkanlah aku dengan jalan SiratolmustaqimMu Ya Allah.
Ya Allah,jika aku mati,matikanlah aku dalam imanmu Ya Allah.Matikanlah aku dalam imanMu.Matikanlah aku dalam imanMU.
Amin,Ya Rabbal Alamin......

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......