Followers

Thursday, 5 May 2011

AiR sEJUKKKKKKKK a.k.a iCE

Hah,mesti ade antare korang yang tak taw an advantage ice sebenarnye ape....So,lets check it out.....
  1. Air sejuk dapat membantu pesakit insomnia yang sukar tidur agar mudah tidur as usual.
  2. Air batu or ice dapat mengembalikan memori atau sifat lupa yang keterlaluan.
  3. Menguyah ais baik untuk kanak-kanak kerana dapat menguatkan gigi dan memakan ice-cream secara perlahan-lahan dan berterusan.
  4. Untuk penghidap batuk amat sesuai bagi menghilangkan batuknya dalam masa yang singkat.
  5. Membiasakan menguyah ice akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan.
  6. Air sejuk merupakan terapi yang sangat popular sebagai penguat tulang yang patah dengan syarat ia dibaluti dengan kain hitam.
  7. Air sejuk dalam cuka sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat.
  8. Mandi air sejuk menguatkan tulang.Tulang yang berlebihan asid urik akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.
  9. Air kelapa muda yang sejuk amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan untuk meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan dalam aliran darah.Tubuh secara semulajadinya bersifat panas dan memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.
  10. Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya ialah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi dalam jangka masa panjang.


     So,skunk nie da taw an ape sebenarnye kelebihan ice 2..
    'Selamat mencube yer'

2 comments:

  1. owh seyes?? cm tipu jew,, ckgu epit kate jgn mnum ais kalo nk game,, hehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha...
    btul r...
    bku yang cakap...
    huhuhuhu

    ReplyDelete

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......