Followers

Thursday, 30 June 2011

rINdu ZaMaN kaNAK-kANAk

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum & Salam 1 MALAYSIA...

Alhamdulillah,btemu di entry yg baru plak...
Walaupun aku xtaw nak update ape,tp aku gagahkan diri gak tuk update blog kesayangan aku nie..
Tengah duduk2 2 aku pk nak citer psl pe...
Pk punyer pk,finally dapt gak akhrinyer....
Rindu zaman kanak2 aku @ yg paling tepat rindu zaman persekolahan..
Waaaa...bnyk sgt kenangan time skool dulu...
act,aku bnyk sgt skool sebenarnyer..time F1 skool kat SMK Dusun Nanding,Hulu Langat...
Time F2 sampai F4,aku skool kat SMK Bandar Rinching,Semenyih...
N pengakhirnyer,F4-F5 aku skool kat SM Teknik Tuanku Jaafar..(TTJ)
so,dlm bnyk2 skool nie,aku paling ingat kat TTJ laaa...sebab aku tamatkan pendidikan aku kat skool nie..
hahahaha...

so,lets check it out...


Sekolah KLUSTER KECEMERLANGAN...the BEST TECHNIQUE in MALAYSIA      

Gambar kelas...5 PERDAGANGAN 1

Kelas tambahan....berselerak meja,bese la pelajar cemerlang..hahaha
Perempuan Melayu terakhir...wakaka
Ckup r 2 erk,xlarat nak upload sume..hahaha...
Aku rindu sgt2 ngan member2 aku,cikgu2 aku n dorm kesayangan aku...DORM 9...hohohoho...
Kalo bole mse 2 putar balik,aku nak abiskan mse2 aku ngan downg...coz time dulu xsempat nak spent time ngan downg sume..almaklumla,sibuk..hahaha..

Aku nak citer habit aku dlm kelas..
Kalo korng nak taw,aku nie kaki tido kot...hahahah...msti xcaye kan???
tp 2 r hakikat nyer..stiap kali cikgu xde,aku amik mse yg sgt berharge 2 dengan MEMBUTA....
teruk gler perangai...nak wat camner...ngantok kot..setiap hari aku tido kat asrama kul 2 pagi..kul 6 da bgun da..mne x syahid dlm kelas...
Tp,kdg2 time cikgu dok ngajar kat depan pun aku bantai tido gak...sesuke aku je...da r dok depan sekali..meja kat sebelah pintu plak 2...mmg best...nsib baek r kalo aku nak hanyut 2,member aku kejut.die urut2 blakang aku...Thanks Ana!!!
Subjek yg paling aku ske tido time fizik,english n sejarah...hahaha...
Time fizik r xtahan,Sir aku 2 relaks je..aku tido pun die wat xtaw...hahah..tp kdg2 die tegur gak r...hahaha
Asal msok kels die je aku tido...xtaw r npe..hahaha...aku xske subjek2 sains nie cam fizik n chem..2 yg aku cepat bohsan 2...hahaha

Ala,tp rileks suda...tido2 pun bole tahan gak r result spm aku..xde r straight..tp aku happy dengan ape yg aku dapat...7A 1B 2C...hehehe..
subjek ape la yg malang skali 2 smpai aku dpt C....mstila fizik n chem..
hahahaha...aku mmg xtarget nak A pun...asal lulus suda...heheheh..
2 r,mak suh blajar aku membute dlm kelas..padan muke..
kalo xskunk nie msti aku da ad kat overseas...hukhukhuk...
tp xpe,skunk nie pun peluang still ad...i'll try my best...
impian aku nak study kat oversea in accounting...
mudah2an...

k r,c u later...
sorry kalo terkurang sne sini..haha
wsalam...
tschuss..^..^

Sunday, 26 June 2011

TeNAngLA wAhAi hATi

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum wbt n salam 1MALAYSIA

Agak lame aku xupdate blog nie.Bukan pe,actually im currently at my hometown,Perak Darul Ridzuan...so,bile da ad kat sini,paham2 je la kan...line xberape nak elok,secare xlangsung membantutkan feel aku nak 2lis...almaklumla,rural area...hohohoho...

K r,entry kali nie agak sedikit emosi gitu...mengapakah???
Dun know how 2 story bout that...
Tp,mungkin nie jalan terbaik yg Allah da tetapkan...
Now,our relationship it's more 2 friends only..
What had happend???
Xde gado2,xde bertekak2,xde merajuk2...
Nie keputusan bersame...
N aku hormati keputusan 2...


Mungkin in a few weeks jiwe aku kaco ckit r..
tp xpe,i know i can do it...
n aku berharap we're still can be a best friends...
kalo ad jodoh,ad r..
xkan lari gunung dikejar..tol x????
n skunk nie focus utame adalah study...
yeaaa....xsabar2 nak start  study balik...

There has some dedication 2 him...

  • Thanks 4 all the things that you had done
  • Be happy
  • Good luck in ur future
  • May Allah bless you forever
  • Sorry 4 all the mistakes i did...


whatever happend,we still friends...that's our promise...

So,sampai sini dulu..
aku pun xtaw nak tulis pe da...otak xleh pk da...
k.jmpe di laen entry
wsalam...
tschuss..^..^


p/s:dun forget invitation card when the time is coming...smoge berbahagia walau dengan sesiapa pun...

BE A STRONG GIRL...

Saturday, 18 June 2011

mY hOmetOWn

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah..
Bertemu kembali di post yang seterusnyer..
Agak lme menyepi dari mengupdate blog nie..
Aku kekurangan idea nak 2lis ape daa..
Hohohohoh..

Tp xpe,demi minat..aku gagahkan jugak nak 2lis..
arinie aku balik kg aku kat Perak..
disebabkan opah aku dok sorng2,aku pun balik r temankan opah aku kat sini
N mungkin lme gak r aku duk kat sni...
Maybe a few weeks or months..
xtaw la,depends pade keadaan camner...

Kalo rse nak balik umah,aku balik r..
Senang citer..hohohoho..
anytime...
tp wat mse skunk nie aku lepak2 sni dulu r...
wat amal kebajikan ckit jge opah aku...
bkn selalu pun kan...
t da study balik,xde mse nak balik kg pulak..
hohohohohoho....
yg penting,niat di hati..
mstilah ikhlas kerana ALLAH...
mudah2an ALLAH tetapkan hatiku..
amin...

Tp sedih coz tinggalkan mak aku kat umah
mak aku da r xberape nak shat...
die mane la larat nak wat keje2 umah..
kalo aku ad,bole la tolong2 die..
xpe r,mungkin opah ag perlukan aku kat sni..
think positive..
hohohohoho


k r,skunk nie mood nak update blog xmai ag..
xde idea..nak carik inspirasi dulu..
wakakaka...
tschuss..^..^

Tuesday, 7 June 2011

ChOcOLatE

Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah,aku masih diberi kesempatan tuk terus bernafas dan meneruskan kehidupan ku di bumi Allah nie..
Masih juge diberi kesempatan tuk menulis sedikit coretan di blog yg xseberape nie..huhuhu
So,my nx topic after misunderstanding is about Chocolate@coklat@cokelat or pape je r ejaan nyer

Sebut pasal coklat msti sume da terliur kan...hahaha
Spe ske makan coklat ce angkat tangan cam sye...ngengggg~~~
Kalo g shoping msti beli coklat...2 wajib...hohohoho....
Tp xtaw r coz ad certain2 orng xske makan coklat....
Alasan nyer,mengGEMUKKAN...adoi..
slh sebenrnyer tafsiran 2...
aku nie dok mkn coklat xgemuk pun,slim ag ad r....hahahaha

Jadi kat sni ad ckit info pasal coklat...
  • Lemak koko dlm coklat merendahkan paras kolestrol
  • Bahan anti-kerosakan gigi dalam coklat...means dpt prevent gigi kite dari cepat rosak...
  • Coklat mudah cair dalam mulut
  • Coklat mengurangkan risiko sakit jantung
  • Coklat makanan penuh tenaga
So,kalo nak taw more information about chocolate,leh r search kat tenet k...
Sdikit ulasan pasal coklat nie
Mmg r makan coklat nie ad kebaikan nyer,tp jgn lupe keburukan nyer gak...
pengambilan coklat kene la pada tahap yg sederhana@normal..
jgn melebih2 plak makan coklat2 ..
nanti jdi Tong plak badan 2..opssss.....

Kat bawah nie ad beberape pic coklat..sje je nak wat korng terliur...hohoho








So,sampai kat sni dulu na..
we stop here..
jmpe nx topic plak...
tschuss...^..^

Monday, 6 June 2011

MiSuNdeRStandinG

Bismillahirrahmanirrahim...

Lately.makin rajin plak aku update blog kesayangan aku nie..
Almaklumla,xde keje an..dok tanam anggur je kat umah while waiting offer 2 continue study
So,time ad mse nie la nak mengupdate pun..
T da start study xde mse nak bkak blog nie..
Huhuhuhuhu...
K r,arinie aku nak citer pasal Misunderstanding @ salah faham..




Sometimes,in our daily life kite xsedar yg sebenarnyer kite da sakitkan hati orang atau menimbulkan perasaan salah faham antare kite sume..
X terkecuali aku sendiri
As a human,masing2 ad kelebihan n kelemahan dlm diri
And kne ad sifat give n take..
Tp kene r berpade2..jgn sampai orng pijak kepale kite plak..
Jadi tuk prevent daripade trus wujud nyer salah faham,masing2 kene la saling tegur menegur n ingat mengingati
sesame kite..
Kalo nak tegur 2 pun,tegur la dgn berhikmah yer...means tegur dgn care yg sebaik-baik nyer
And tuk yg ditegur 2,jgn mudah melenting @naek angin plak...
Terpulang sama ada nak trime ke x...
Kalo rse diri 2 sentiasa betul,terpulang r..
Tp secara jujur nyer,tiada manusia yg prefect dari semua aspek..
Take it as positive n try 2 improve it!!!

So,that all...
mudah2an orng yg menulis n yg membace dapat pengajaran n buat la sesuatu b4 ia jadi makin truk..
Ok r...
insyaallah,ad kesempatan akan ku mengupdate ag blog nie...
tschuss...^..^

Sunday, 5 June 2011

DaNke ScHOen Mak AbaH

Bismillahirrahmanirrahim...

Hallo sume...what's up?bertemu kmbali di article yg laen
kali nie tajok laen ckit
msti korng pelik kan,
amende r topic kali nie
DANKE SCHOEN...
xpe2,at the end korng akan taw ape maksudnyer


4 Jun 2011
aku kuar ngan family aku g jalan2
membeli n membelah kat Mydin Kajang..hahaha
2 je r yg mampu kitowng g..
nak g kat Mydin KL
jauh..huhhuhu...
tp honestly,aku ske sgt g Mydin Masjid India KL 2...
walaupun orng kate kat c2 sesak,aku xpeduli
da lme gak xg sne.hampir setahun gak 2..huhuhuhu
insyaallah,raye coming soon...maybe beli belah kat sne pulak..
(pose pun xag,da pk raye) mmg truk r aku nie..hahahaha...

hoho...bkn nak citer pasal mydin yer..back 2 the topic
pas g mydin,g r plak pekan semenyih.jalan2 kat pasar malam c2 smpai r maghrib
so,solat dulu kat surau semenyih
after that,time 4 dinner
kalo nak taw aku mmg x mkn malam,tp disebabkan parents aku da bawak,makan je la kan.
rezeki jgn ditolak..kan3...

ade reason sebenarnyer downg bawak aku kuar makan
as a gift tuk aku coz dapat result yg excellent 4 my final..
terharu sgt2...
aku xminx ape2 pun hadiah kat parents aku
asalkan downg happy,2 r hadiah tuk aku sebenarnye
walaupun hnye kami berempat(aku,mak,abah n adik aku)
aku tetap happy...
hope t kitowng dapat kumpul satu family(along,abg adie,angah,alang n my cute niece baby sara)
yela,masing2 da ad life n keje sndiri...so xleh r nak kumpul slalu
tp insyaallah,aku owez doa akan hari yg bahagia 2...amin...

so,2 je la catatan arinie...
owh..lupe2..
meaning danke schoen 2
hahahaha..
mksudnyer terime kasih
danke schoen = terima kasih

So,conclusinyer.... Terima Kasih Mak Abah / Thank You Mak Abah
luv you so much...
thanks 4 everything...

Saturday, 4 June 2011

AJKO 2011/2012

Bismillahirrahmannirahim..


B'temu kembali dipost yg baru..
xsabr sebenrnyer nak 2lis pasal nie..
im really really xcited..hohohoho
korng da bce an title yg kat atas 2...
yeaahh...AJKO 2011/2012
it stands 4 Ahli Jawatankuasa Orientasi
Alhamdulillah,aku dipilih oleh pihak KOLEJ MATRIKULASI PERLIS
tuk jadi faci kpd junior2 yg bakal mewarnai KMP nanti setelah pemergian sume Generasi 11
yg da selamat tamatkan pengajian pd 20 April 2011 include aku sendiri..huhuhuhuhu...
sronok sebenarnye join family AJKO nie..
mcm2 aku dpt..
dpt belajar drp senior2 yg da berpengalaman kendalikan pelajar2 baru..

Ok....sedikit rentetan sepanjang aku kat KMP
18 Mei 2011 tepat pkul 10.15 malam aku nek bus dari hentian Kajang tuk ke Perlis
smpai sne dlm kul 7.30 something..
pas2 2nggu bestie aku,Shiera kat Kangar.
after die smpai kitowng trus g KMP nek cab..
waaa....miss KMP glerr...
walaupun xsmpai sebulan tinggalkan kolej,da rindu...huhuhhu
terlalu bnyk sgt kenangan kat sne...
pas2 smpai kat pondok jga,
check in bilik...hahahaha...
smpat gak r sowng pak guard nie tgur
"aik dik,kne repeat ke????"....hahahaha
time 2 mmg tgelak abis r.mne xnyer,result baru kuar
pas2 trus mai kolej esoknyer..
tp minx selisih r kan nak repeat..
xsnggup rsenyer..hohohho..
ok,forget bout it...
back 2 the topic

bnyk sgt experience yg aku dpt sepanjang aku jadi AJKO nie
ske,duke,pahit,manis...macam2 r..
tp aku take it as positive...THINK POSITIVE!!!!!
mcm2 orng aku kenal..
n pelbagai ragam gak r kan bile da ramai2 nie..
tp honestly,best sgt2 keje ngan downg sume..
senang citer sume nyer manis
cm ad r ckit yg pahit 2...opsss...
k r,jom layan pic2 plak...
AJKO....
KMP by Gen 12
time preparation kat dewan

mse kursus ajko...(ntah ape yg sronok pun aku xtaw smpai smua gelak)
team work!!!
nie r team aku time oriented...unit cenderamata...njoy working with you guys...abg dan,kak ain,kak ada,hanis n nadia
kat kuale perlis....due jejaka yg menyibuk..hohohohoh...sorry ya..(gurau je ye abg aril n abg amir)
bergmbar ngan sume ajko

so,smpai kat sni dulu ye..
xlarat nak upload sume2 gambar..
kalo nak tngk gmbar2 len,rajin2 la yer ke fb sye..
huhuhuhuhuh...
last but not least
maaf kalo ad yg terkurang kat cni..
pengalaman jd AJKO pengalaman yg paling manis dlm hidup aku
hopefully,tahon depan dapat join ag tuk taburkan bakti kat KMP tercinta..
ok,c u nx topic..
tschuss....^..^

Wednesday, 1 June 2011

ALHAMDULILLAH

Bismillahirrahmanirahim...

Da lme rasenyer xmengupdate blog nie..xde material sbnrnyer..
tp skunk da bahan nak dikongsikan...

1st...18 Mei 2011...tarikh paling dinanti...result final matrikulasi kuar..
huaaaa......tersgt r cuaksss...hhuhuhu...
xlena nak tido,mkn pun ala kadar je...hahahaha...
mule2,KPM ckp leh check result kul 10pagi sma ada sms @  website..
pas2,try punye try,xdpt...xpe r kan..sabr ag time 2..
pas2 bkk fb dak2 nie post ckp result kuar 12 tghari plak..
ok,so tpat 12.01 aku pun try check gune sms..after 30 minutes,msge msok..
dup..duppp..dupppp..
bkak msge 2 die tulis"Harap maaf,keputusan matrikulasi masih belum diumumkan"...
time 2 memg kuar r words yg nonsense..hahahaha..
2nggu punye 2nggu..
aku pun da jdik mls nak taw result 2...

smpai r kul 4.30 ptg cam2...
ad orng antar msge kat aku
xtaw r plak spe yg antar coz aku xsave no 2...
die tulis,"Lina,congrats"-mira
time 2 mmg pelik gak r...tibe2 says congrats.. spe r yg xpelik...
mcm2 persoalan yg ad dlm kpale aku..
orng yg antar 2 plak mira.da r aku rmai member yg nme mira..puas r dok pk spe yg antar msge 2..
at last,aku pun kol no 2...
bile kol,trus dak nie jerit...
"Lina,tahniah..ko dpt 4.sronoknyer.aku pun dpt 4 gak..unxpected!!!!
hahahaha...klakar pun ad gak time 2..rupe2 nyer kawan baek aku...Mira Mia..
alasan nyer,xde kredit..so,die gne r no mak die nak bgtaw aku
then,aku tnye die,"mne ko taw"??
die ckp r result baru release time 2..so,die check kan aku nyer result coz die ad no matrik n ic aku(bygkan sepatutnyer kul 12 da leh taw,alih2 kul 4.30 baru leh check)
Ngekkk tul..
hahahah..
bile da taw 2,dlm hati aku ckp,biar btul????huhuhuhu
so,tuk puas kan hati,aku pun check r sendiri kat tenet.

Alhamdulillah,skali lagi Allah bagi rezeki yg ckup bermakne dlm hidup aku...
dua sem berturut2 aku dapt kekalkan prestasi aku sepanjang di Kolej Matrikulasi Perlis...
tp aku da memg xpect pun dapat result cam2..nak kate epy sgt 2,xr..bese2 je..cme epy dpt maintain result as b4...alhamdulillah..
terbalas jugak semua jase2 parents  n cikgu2 aku...
aku hnye mampu sujud syukur sbg tanda kesyukuran atas kurniaan nie..


Mak,abah...
nie je yg mampu aten bg dkt mak n abah
hopefully,mak abah epy dgn kjyaan aten nie..
i've cashed my promise to you...
thanks 4 give support n understand me
thanks 4 all your doa...
i will make you proud again when i studying bachelor in university soon
that's my promise
i'll try 2 get DEAN LIST....
insyaallah... 


nie r family aku...sorry la,blur skit gmbornyer











last but not least..
congrats tuk member2 yg dpt 4.00 this sem..
mira mia,chuah,ana,shiera,zati n yg len2..
korng memg terbaek!!!!!
syg korng sume..
insyaallah,ad rezeki jmpe kat U nanti...
nie r bestie aku...mira mia n zatie











so,smpai kat cni dulu...
insyaallah..nx topic bout AJKO 2011/2012..
huhhhuhu


My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......