Followers

Tuesday, 7 June 2011

ChOcOLatE

Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah,aku masih diberi kesempatan tuk terus bernafas dan meneruskan kehidupan ku di bumi Allah nie..
Masih juge diberi kesempatan tuk menulis sedikit coretan di blog yg xseberape nie..huhuhu
So,my nx topic after misunderstanding is about Chocolate@coklat@cokelat or pape je r ejaan nyer

Sebut pasal coklat msti sume da terliur kan...hahaha
Spe ske makan coklat ce angkat tangan cam sye...ngengggg~~~
Kalo g shoping msti beli coklat...2 wajib...hohohoho....
Tp xtaw r coz ad certain2 orng xske makan coklat....
Alasan nyer,mengGEMUKKAN...adoi..
slh sebenrnyer tafsiran 2...
aku nie dok mkn coklat xgemuk pun,slim ag ad r....hahahaha

Jadi kat sni ad ckit info pasal coklat...
  • Lemak koko dlm coklat merendahkan paras kolestrol
  • Bahan anti-kerosakan gigi dalam coklat...means dpt prevent gigi kite dari cepat rosak...
  • Coklat mudah cair dalam mulut
  • Coklat mengurangkan risiko sakit jantung
  • Coklat makanan penuh tenaga
So,kalo nak taw more information about chocolate,leh r search kat tenet k...
Sdikit ulasan pasal coklat nie
Mmg r makan coklat nie ad kebaikan nyer,tp jgn lupe keburukan nyer gak...
pengambilan coklat kene la pada tahap yg sederhana@normal..
jgn melebih2 plak makan coklat2 ..
nanti jdi Tong plak badan 2..opssss.....

Kat bawah nie ad beberape pic coklat..sje je nak wat korng terliur...hohoho








So,sampai kat sni dulu na..
we stop here..
jmpe nx topic plak...
tschuss...^..^

No comments:

Post a Comment

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......