Followers

Monday, 6 June 2011

MiSuNdeRStandinG

Bismillahirrahmanirrahim...

Lately.makin rajin plak aku update blog kesayangan aku nie..
Almaklumla,xde keje an..dok tanam anggur je kat umah while waiting offer 2 continue study
So,time ad mse nie la nak mengupdate pun..
T da start study xde mse nak bkak blog nie..
Huhuhuhuhu...
K r,arinie aku nak citer pasal Misunderstanding @ salah faham..




Sometimes,in our daily life kite xsedar yg sebenarnyer kite da sakitkan hati orang atau menimbulkan perasaan salah faham antare kite sume..
X terkecuali aku sendiri
As a human,masing2 ad kelebihan n kelemahan dlm diri
And kne ad sifat give n take..
Tp kene r berpade2..jgn sampai orng pijak kepale kite plak..
Jadi tuk prevent daripade trus wujud nyer salah faham,masing2 kene la saling tegur menegur n ingat mengingati
sesame kite..
Kalo nak tegur 2 pun,tegur la dgn berhikmah yer...means tegur dgn care yg sebaik-baik nyer
And tuk yg ditegur 2,jgn mudah melenting @naek angin plak...
Terpulang sama ada nak trime ke x...
Kalo rse diri 2 sentiasa betul,terpulang r..
Tp secara jujur nyer,tiada manusia yg prefect dari semua aspek..
Take it as positive n try 2 improve it!!!

So,that all...
mudah2an orng yg menulis n yg membace dapat pengajaran n buat la sesuatu b4 ia jadi makin truk..
Ok r...
insyaallah,ad kesempatan akan ku mengupdate ag blog nie...
tschuss...^..^

No comments:

Post a Comment

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......