Followers

Friday, 7 December 2012

Critical "Zone"

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Segala Puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Muhammad SAW

Lame jugak x singgah dekat blog nie.
rindu nak kembali menulis,tp apakan daya masa membataskan segalanya
And now,im in critical week
with my assignment,presentation,final exam ag,,,
it's like a bottle that full with water,no space...:(
makin hari makin stress,,,
dan kalau berterusan,i'll admitted to Hospital Tanjung Rambutan
hehehehe

tp bila difikirkan semula,
bagus jugak Allah bagi saye stress,,
y??
coz when i'm getting stress & stress,
sebenarnyer time management saya akan menjadi sgt terurus
this is not  joke,this is reality
and it happened to me

"Alhamdulillah,semakin banyak ujian yang kamu tempuhi,semakin kuat kamu untuk menghadapi hari-hari kamu yang mendatang"

 so kawan2,jangan stress2 yer
be happy
take it as challenge
in shaa allah,setiap sesuatu yang berlaku itu ada hikmahnya
let's chill

nie program bulan lepas dengan Hilal Asyraf.

that's all for this entry,
maaf andai ada yang terkurang
mudah2an Allah lindungi kita semua
tschuss,,,


Sunday, 11 November 2012

HE'S HERE

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Alhamdulillah,masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas di bumi ini.
Diberi kesempatan untuk terus mengejar impian sebagai seorang hamba.

Di kala diri dilanda kesibukan yang teramat,
dengan exam,assignment dan program
hati tetibe berbisik,
"da lama x baca buku2 kerohanian.asik busy memanjang"
dan hatiku segera mengiyakan.

http://www.youtube.com/watch?v=eqAkxTEfQps

And suddenly i remembered this,
"Don't ask where Allah is,ask where Allah in your heart"
and for those who keep trying ask where is God,
this is the answer,,,
He's everywhere,He can see you,He knows what in your heart,He know what you need,He know what in your mind,He's everything.
But YOU,,,
did you realize where he's?
did you know it?
and remember,
"He will give what you need,not what you want."

And now,im in my track to get my relationship with Him.
Please guide me Allah
Please keep me in truth way
And please give me strength to continue my journey


That's all for this entry,,
will update later about 'JAR ANALOGY'
 by Hilal Asyraf

May Allah bless us till end.....
tschuss,,,





Saturday, 3 November 2012

Just for You

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Hampir 2 bulan meninggalkan blog nie tanpa sebarang update
Dan hari nie tangan laju menaip tuk coretan seterusnya.
Alhamdulillah,masih diberi kesempatan untuk terus berjuang mencapai impian.

Teringat kembali perbualan dengan abah tersayang,
"lepas abis degree nak wat pa?"
ak diam.tiada response diberikan tp dlm hati kecil berkata,
"KAWIN".ekeekke.....(dlm hati jela)
dan abah terus smbung,
"abah cadangkan kamu sambung master,pastue phd"
tertelan air liur seketika.
dan ak bermonolog sendiri,"this is suggestion or instruction?"
tiada sebarang jawapan yang keluar dan ak hanya tersenyum
master?
phd?
hurmmm...mampu ke?
yang degree nie pun separuh nak gila.nie kan plak master n phd.




tp bila difikir balik,
nothing impossible.
apa yang keluar dari mulut seorang abah & mak pasti akan makbul
nie harapan mereka.
i just want to make their happy
i want to make they proud with their daughter
and now the time is coming for me to giving back what my parents had give to me.

jujurnya,ak hidup kerana mereka
ak berjuang juga kerana mereka
panjangkan la Ya Allah umur mereka,semoga aku sempat membalas segala pengorbanan mereka.
mudah2an sempat untuk ak membawa mereka tunaikan haji bersama.

"Ya Allah,sesungguhnya engkau sajalah yang mengetahui apa yang ad di dalam hati ini.Kau permudahkan segala urusan ku di dunia dan akhirat Ya Rabb.Kau makbulkan segala doa abah & mak ku Ya Allah.Jadikan lah ak anak yang menggembirakan kedua ibubapa ku.Biarlah mereka menangis kerana kejayaan ku,bukan kegagalanku."

Special dedication,,,,
thanks a lot to my family
thanks for always pray for me 
thanks for always being my side
and i'll try my best to give the best for you all.
until i die,everything i do just only for you,mak abah.


Friday, 3 August 2012

Posto Posto...

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam Ramadhan
Alhamdulillah,masih lagi dberi kekuatan untuk terus berjuang dlm bulan ini.
Permudahkanlah urusan kami Ya Allah hingga akhirnya..

Finally,it's already done...

1st step...write the wishes..(",)

kad xcukup,kene beli ag...huhuhu

2nd step:masuk kad dlm sampul...

3rd step:tampal stamp..(",)

4th step:tolong yer abg posmen...(",)

Mudah2an selamat smpai ke destinasi yg dituju..hehee
N sorry,xdpt nak pos untuk sume,bajet lari jauh sudahh..hehe
insyaallah,nx year akan cube tuk antar sebanyak yg mungkin plak..
Jgn marah yer...(",)





Tuesday, 31 July 2012

Perempuan & Air mata

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Asssalamualaikum & Salam Ramadhan.

Sedar xsedar,da masuk dlm fasa kedua bulan Ramadhan.
Mudah2an Ramadhan kali ini menjadi titik tolak kepada sebuah permulaan hidup yang baru & segar kelak.

Perempuan & air mata...
memg xdpt dipisahkan...
bagai aur dengan tebing...
tapi,terkadang air mata itu tidak dizahirkan pada sesiapa pun,dan hanya disimpan dlm hati.
mungkin sesetengah org akan cakap,

"xabis2 nak nangis.mcm bole selesai masalah je kalo menangis"

ya,mmg masalah xkan dpt selesai dengan hanya menangis hatta kamu
 menangis air mata darah sekali pun ia tidak mampu untuk mengubah apa2..
tapi,dengan mengalirkan air mata sedikit sebanyak dapat melegakan hati seseorg 

 dan ak salah seorg nyer.
air mata inilah yang selalu menjadi peneman dikala kesedihan.
bukan setakat itu,xkire sedih or gembira,ia pasti gugur.
hati ini sgt lembut,Ya Allah
setiap kali diuji,nie lah perkara yang selemah2 nyer akan  dbuat.
Menangis,menangis dan terus menangis.

kadang2 diri ini terase memerlukan seseorg tuk bercerita & berkongsi,
namun,tidak terdaya untuk melakukan sebegitu
biarlah ia disimpan rapi di dalam hati.
lama kelamaan,pasti ade 'ubat' yang ku jumpa.

terima kasih kpd insan yang sudi hadir dlm hidupku,
memberi kesempatan untukku merasai apa itu erti kehidupan.
tanpa anda,mungkin diri ini tidak bisa untuk belajar & terus belajar

"berguru dengan pengalaman,this is the way you'll learn"

semoga terus tabah + kuat...,,,
chaiyok2...





Monday, 30 July 2012

29 July (",)

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih
Selawat & Salam buat Rasul junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam Ramadhan
Alhamdulillah,diri ini masih lagi dberi kesempatan untuk terus berjalan,melihat dan mentafsir di bumi ini.

29 july,,,
happy bufday to me,,,
happy bufday to me,,,
happy bufday to me,,,
happy bufday to NORFATEN ALINA AHMAD SAZALI
Welcome 20th...

Alhamdulillah,Allah masih lagi memanjangkan umurku sehingga hari ini..
And now,im 20 years old...huhuhuhu
Tp masih terase diri ini keanak2kan....(",)

Mudah2an dengan kedatangan 'umur' yg baru ini,akan menjadikan diri ini lebih matang dalam menghadapi segala ujian & dugaan sebagai khalifah di bumi ini..
Banyak sgt matlamat hidup yang perlu dicapai dlm usia 20an nie.
Permudahkanlah segala urusanku Ya Allah...

"apa yang mungkin ak fikirkan yang terbaik untukku blum tentu ianya benar,namun apa yang mungkin ak fikirkan buruk untukku blum tentu ia benar-benar buruk untukku.
Sesungguhnya Engkau lebih mengetahui segala apa yang tersirat & tersurat "

Selamat Datang 20...=)





Wednesday, 25 July 2012

Silent is Better

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia,Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Salam Ramadhan untuk saudara seagmaku
Mudah2an diberi kekuatan untuk terus menyempurnakan salah satu kewajipan ini sehingga penghujungnya.

Silent is better..(",)
Mungkin akan ad yang bersetuju dan mungkin ad yang xbersetuju.
But for me,depends on how you'll manage it
Some people will said,"juz ignore it @ "wat duno jer"
Bole je kalo nak ignore.
Unfortunately,when we try to ignore,org akan cakap YOU TRY TO AVOID IT!!!

It's not bout avoiding or what,it's bout the 'org jalanan' mindset
Bile xlayan,org akan cakap itu ini begitu begini
Diam bukan bererti setuju,diam org yang pendiam maknanya dia sedang memikirkan sesuatu tanpa berkata apa-apa & mencari solusi untuk masalah yang melanda..(",)
Dan saye bukan jenis org yang menerima apa saja yg dilemparkan without any reasons & usul periksa
Kadang2 trase sgt2 rimas & pernah jugak bermonolog sendiri
"knpe la ak jmpe org2 mcm nie dlm hidup ak"

Tapi,bile difikir2 balik,Allah mahu saye belajar tentang hidup nie daripada org sekeliling
Kenali org sekeliling & ambil ikhtibar daripada apa yang berlaku
Alhamdulillah,i gain a lot of experiences in my journey
jatuh bangun,merangkak,menyiarap saye da lalui sume itu

Dan sekarang,masa untuk membina semula kekuatan diri & prepare for the future
Perjalanan saye baru saja bermula
And Im ready to faced it
Mudah2an Allah permudahkan segala urusanku,,,(",)



Bagi sesiapa yang mengenali saya,
i learnt from experienced
 Saya membesar bersama dengan pengalaman yang dilalui
Mcm2 ad,sweet sour bitter.....
And now,saya mampu berdiri sendiri berbekalkan pengalaman yang ad

Apa yang penting,,
no doubt,,,
no doubt,,,
and no doubt with HIM
put all ur confidence on Him 100.01%
And He will give back 200% to you as redeem 

That's all for now
Maaf andai ada yang terkurang,kelancangan berbicara & sebagainya
Jadikan Ramadhan ini medium yang terbaik untuk perbaiki diri
Moga terus istiqamah

*tomorrow,26 Julai.result owh result.hope everything will ok...(",)














Thursday, 28 June 2012

Pesanan Buatmu Wahai Adam

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW.

Assalamualaikum wbt & Salam 1 Malaysia
Doa sahabat untuk pembaca sekalian,moga berada dalam keadaan sihat walafiat
Semoga segala kesulitan yang sedang dilalui akan dipermudahkan olehNya.

“Wahai manusia, bertaqwalah kepada Tuhanmu yang menciptakan kamu daripada satu (iaitu Adam) dan daripadanya Allah menciptakan isterinya (iaitu Hawa) dan daripada kedua-duanya Allah mengembang-biakkan lelaki dan perempuan yang banyak.”


  surah an-nisak ayat 1

dalam ayat nie Allah swt berfirman bahawa wanita itu tercipta daripada tulang rusuk lelaki.Kerana itu,setiap daripada kalian baik lelaki mahupun perempuan saling melengkapi antara satu sama lain.
Kita sering kali dengar ungkapan ini
''Di sebalik kejayaan seorang lelaki ad seorang wanita yang menyokong daripada belakang''
''Tangan ibu yang menghayun buaian mampu untuk menggongcangkan dunia''
Alhamdulillah,darjat wanita diangkat begitu tinggi dan dipelihara oleh semua pihak
Terasa diri ini begitu dihargai

Namun,sedarkah kamu wahai kaum adam
kadang2 sikap kamu yang begitu acuh x acuh dalam sesetengah perkara menyebabkan hati kecil ini terguris
sikap kamu yang memberikan harapan pada seseorang tentang sesuatu hubungan yang terkadang diri ini sendiri terkeliru
sikap kamu yang tulus,ikhlas mampu menggugah iman di dada
dan hati ini hampir2 tewas.


Maaf,andai kata2 ini bakal mengguris kaum adam yang membaca,
tp ingatlah,jangan memberikan harapan pada seseorang jika kamu tidak serius & mahu bersamanya kerana Allah,tuhanMu
janganlah mempermainkan hati2 kecil ini
hati ini mudah terluka,sgt nipis sekali.
sekali tercalit,luka yang ditinggalkan amat dalam.

antara kaca & permata,pilihlah yang mana kalian suka
andai kaca pilihannya,maka tiada apa2 yang perlu dikatakan
tetapi andai  kalian memilih untuk menjadi permata,beruntungla hati wanita2 itu.

Jujur,diri ini juga teringin dibelai,disayangi oleh insan bernama lelaki
Timbul sedikit 'kejelousan' bile melihat teman2 lain sudah mempunyai calon
Tapi aku??
''da ad ke belum''
''alina,da ad bf ke....sape?citer la''
''kuar dgn sape....pakwe ke''
''makin cantik,ayu,xkan xde ag kot''
''tipu la,xkan xde yang berkenan''
''xnak cari pengganti ke''

nie la antara soalan2 febret yang sering ditanya
baek daripada kawan2 mahupun cikgu2..
tergelak pun ad bile ingat balik.
dan jawapan yang diberi
Sambil tersenyum,''blum ad ag yang berjaya lepas saringan''
hehehehee...

Buat masa skrang,biarla diri ini bersendiri dahulu
Bnyak ag komitmen2 lain yang perlu difikirkan dan selesaikan
Bnyak misi2 yang perlu dilaksanankan 
And,i've no time to think about this now
Pernah jugak bermonolog sendirian,kalo ad sape2 yang masuk meminang nanti,mak abah terima jela.
Kalo itu yang terbaek wat mak abah,terbaek jugak wat diri ini

Yang Halal hanya untuk yang bernama Suami
Akan ku cuba pelihara diriku sebaik mungkin.
=) =) =)



Terjemahan Tafsiran Ar Rahman:
(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia.
   

That's all for this entry
Maaf andai ada yang terkurang
Maaf juga andai tulisan ini menyinggungkan mana pihak
Semoga semuanya diberkati Allah..
Syukran jazilan
Danke shchoen
Thank you
Terima Kasih








Saturday, 23 June 2012

CoMiNG

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW..

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Lame rase nyer xmenjengah dkt blog nie.
Kekakangan mase sebagai pelajar membataskan bnyk perkara yg perlu dilakukan
berpegang pada prinsip "Dahulukan yang Utama",so segale aktiviti2 yg xmemerlukan komitmen yang tinggi terpaksa diabaikan wat seketika.
now,I'm Free!!!
Saye Bebas,
Bebas,
Bebasssssssss...


Alhamdulillah,harinie 23 June 2012,tepat pukul 12.00 tengah hari,i'd success complete my 1st year in UUM.i just left 3 years more to complete my degree in accounting.
One year as a accounting student make me know how difficult life is.
It's not easy what u think.
Honestly,sometimes i feel want to leave this career bcoz i can't afford it.
Beban yang sgt berat,alot of challenge
Tapi,bile difikirkan semula,inilah yang saye nak 7 tahun lepas
i want to be professional accountant.
n now,im in right way.
so,why i need to give up bcoz i had success before
juz follow the flow & the time will come
3 tahun lagi,insyaallah dengan izinNya i will graduate as student Bachelor of Accounting

"Ya Rabb,mudah2an ini jalan yang terbaik untuk hambaMu ini Ya Allah.Tetapkanla hatiku ini Ya Allah agar istiqamah dalam segala perancangan yang telah Kau aturkan .Kuatkanla ak dalam mengahadapi cabaran & liku2 kehidupan.Mudah2an ak tidak tumbang & tewas dengan kehidupan dunia ku."

Sebagai mukaddimah tuk blog kembali segar,the new entry will update as soon as possible
*Accounting,CIMA*
*Experience in UUM* 
*AJKO 2012/2013*
*My life with buddies*
*Siapa sebenarnye di hati ini*

Tuesday, 13 March 2012

Bzzzzzz

Bismillahirrahmanirrahim
Assamualaikum & Salam 1 Malaysia

Da lame xjenguk blog nie.
penuh sawang da agaknyer.
almaklumla,bz thap infinity da la nie
xde mase nak say something kat sini

Juz wanna to share something
This is my quote that i create

"Sometimes God send down  rain to give us feel the blessing of the rain
And with His permission,the rainbow will appear after the rain."
 copyright by Alina Sazali

SubhanaAllah....



So,whatever come up,juz take it
Be an Optimist person.
InsyaAllah,the rainbow will come to accompany you my dear bro & sis..

Bubye,have a nice day...
=) =) =)

Tuesday, 14 February 2012

Jaket Muslimah

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Puji & Syukur ku panjatkan ke atas Illahi kerana masih 
diberi kesempatan untuk terus berjalan di muka bumi ini.
Selawat dan Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Saje nak promote sikit.
Kat bwh nie jaket muslimah
Tp bukan bisnes saye yer,nie bisnes senior saye 
Kak Asma (bole klik kat nme 2)
Kalo berminat,bole direct trus kat tuan empunyer diri yer...
Harge pun berpatutan.






 nice right?


Other than that,singgah2 sebentar kat blog nie
Pun jual jaket labuh tuk muslimah
Click here:


Friday, 10 February 2012

Aku Terima....

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Segala Puji bg Allah kerana masih memberi ku kesempatan untuk terus
bernafas dan beristiqamah di bumi Mu ini.
Selawat dan Salam buat Rasul Junjungan Mulia,Muhammad SAW.

Alhamdulillah,da penat menunggu
result Sem 1 reveal out...huhuhu...
Alhamdulillah,cemerlang..but not good as result in my matrik before..
Rezeki Allah takat 2 je..
Ad hikmah nyer....
Sume subject lulus.so xyah pening2 nak repeat paper..
Alhamdulillah,lepas satu beban.







Sorry sgt2 kat mak n abah coz xsecemerlang mcm kat matrik
Insyaallah,sem 2 n sem yg akan dtg saye wat yg terbaek..
Lebih baek drp yg nie.
Nak wat camner kan,study last minutes..
Nie la jdinyer..
Padan la muke kan...lalalalal

Hidup dkt UUM mse 1st sem trase messy gler..
Serabut bgai.
xreti nak manage mase..
Last2 minutes baru la bole nak adopt sume2 yg ad kat U nie.
Normal la kan,budak baru masuk U,hidup pun agak hura hara la sikit..
Insyaallah,sem 2 nie rasenyer xde halangan pape.
Mase pun insyaallah da bole manage.

Xnak men2 dah.
Cukup la sekali nie.
Really regret although got good result.
I want better,better n better...

That's all for today
Insyaallah jmpe di nx entry
Congrats 2 all my frenz that got an excellent result....

"Kadang2 Allah turunkan hujan untuk kite merasai nikmatnyer air hujan itu,
Dan dengan izinNya muncul pula pelangi selepas hujan"
SubhanaALLAH....


Friday, 3 February 2012

Rindu KekasihMU

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Puji dan Syukur Ku Panjatkan ke Hadrat Illahi 
kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi nie.
Selawat dan Salam Buat Junjungan Besar Muhammad SAW
Juz wanna to share
Malam tdi tgk Semanis Kurma(manisnyer kurma ini)..
hihihihi
Topik diskusinyer pasal 'Kasih Abadi'
It's about our Prophet Muhammmad SAW.
Trase nk mengalir air mate bile dgr diskusi nie.
Tentang kisah Rasulullah melayan isteri2 baginda.
Baginda sgt2 adil dlm soal melyan para isteri baginda walaupun punyai isteri yg ramai
Sgt2 beruntung isteri2 Nabi kerana dpt bersuamikan Muhammad Habib Allah.

Dipenghujung riwayat hidup baginda
Rasullullah telah meminta izin kepada isteri2 baginda tuk tinggal 
d rumah Saidatina Aisyah bagi mghabiskan sisa2 kehidupannya.
Dan isteri2 baginda membenarkan Rasulullah melakukan sedemikian
Dpt kite lihat begitu adilnya Rasulullah dalm meminta izin kepada isteri2 nya wlaupun 
baginda mmpunyai kuasa veto sebagai seorang suami.

Satu lagi kisah.
Ketika Saidatina Aisyah sedang dalam haid
beliau minum segelas air dan gelas itu diambil oleh Rasulullah lalu baginda minum dan meletakkan bibirnya tepat mengenai tempat Aisyah meletakkan bibirnya untuk minum air tersebut
SubhanaAllah...
Begitu romantis sekali Rasulullah ketika hayatnya bersama dengan Aisyah


Sekian shje coretan buat kali nie
Mudah2an,kite dpt ambil iktibar drp kisah Rasulullah yg tercinta ini
Salam Maulidur Rasul

Jge diri,hiasi peribadi
Mudahan menjadi muslim sejati.
Amin Ya Rabb

"andai tidak mampu mengecapi bintang di langit
cukuplah andai dapat merasai kehadirannya"

Salam...^_^

 

Thursday, 2 February 2012

Bismillahirrahmanirrrahim...
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Da lame x mengupdate blog kesayangan.Tetibe rindu plak nak menulis.
Tp xtaw nak tulis ape...any idea??
'Post moterm' drp my final exam sem 1.
Do know how 2 say..
I can't predict what my result will appear soon..
Tawakal sje.
Da cbe wat yg terbaek,insyaallah ad ganjaran nyer...

Duduk umah mmg xwat pape.buhsan sungguh...
Last week g Mid Valley,jalan2.
Tgk wayang citer BUJANG TELAJAK.
haha...best gak citernyer.sakit perut gelak.
dpt r release tension ckit..huhuhu..

There's two weeks more b4 going back to campus..
what should i do??
pape pun jadi,i need 2 wake up.xleh nak men2 ag...
nanti mneyesal...huhu...

K la,xde idea nak menulis.
nanti da ad idea baru tulis balik...
huhu...


TAta...danke schoen..
Salam...^_^

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......