Followers

Tuesday, 14 February 2012

Jaket Muslimah

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Puji & Syukur ku panjatkan ke atas Illahi kerana masih 
diberi kesempatan untuk terus berjalan di muka bumi ini.
Selawat dan Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Saje nak promote sikit.
Kat bwh nie jaket muslimah
Tp bukan bisnes saye yer,nie bisnes senior saye 
Kak Asma (bole klik kat nme 2)
Kalo berminat,bole direct trus kat tuan empunyer diri yer...
Harge pun berpatutan.






 nice right?


Other than that,singgah2 sebentar kat blog nie
Pun jual jaket labuh tuk muslimah
Click here:


Friday, 10 February 2012

Aku Terima....

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Segala Puji bg Allah kerana masih memberi ku kesempatan untuk terus
bernafas dan beristiqamah di bumi Mu ini.
Selawat dan Salam buat Rasul Junjungan Mulia,Muhammad SAW.

Alhamdulillah,da penat menunggu
result Sem 1 reveal out...huhuhu...
Alhamdulillah,cemerlang..but not good as result in my matrik before..
Rezeki Allah takat 2 je..
Ad hikmah nyer....
Sume subject lulus.so xyah pening2 nak repeat paper..
Alhamdulillah,lepas satu beban.







Sorry sgt2 kat mak n abah coz xsecemerlang mcm kat matrik
Insyaallah,sem 2 n sem yg akan dtg saye wat yg terbaek..
Lebih baek drp yg nie.
Nak wat camner kan,study last minutes..
Nie la jdinyer..
Padan la muke kan...lalalalal

Hidup dkt UUM mse 1st sem trase messy gler..
Serabut bgai.
xreti nak manage mase..
Last2 minutes baru la bole nak adopt sume2 yg ad kat U nie.
Normal la kan,budak baru masuk U,hidup pun agak hura hara la sikit..
Insyaallah,sem 2 nie rasenyer xde halangan pape.
Mase pun insyaallah da bole manage.

Xnak men2 dah.
Cukup la sekali nie.
Really regret although got good result.
I want better,better n better...

That's all for today
Insyaallah jmpe di nx entry
Congrats 2 all my frenz that got an excellent result....

"Kadang2 Allah turunkan hujan untuk kite merasai nikmatnyer air hujan itu,
Dan dengan izinNya muncul pula pelangi selepas hujan"
SubhanaALLAH....


Friday, 3 February 2012

Rindu KekasihMU

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Puji dan Syukur Ku Panjatkan ke Hadrat Illahi 
kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi nie.
Selawat dan Salam Buat Junjungan Besar Muhammad SAW
Juz wanna to share
Malam tdi tgk Semanis Kurma(manisnyer kurma ini)..
hihihihi
Topik diskusinyer pasal 'Kasih Abadi'
It's about our Prophet Muhammmad SAW.
Trase nk mengalir air mate bile dgr diskusi nie.
Tentang kisah Rasulullah melayan isteri2 baginda.
Baginda sgt2 adil dlm soal melyan para isteri baginda walaupun punyai isteri yg ramai
Sgt2 beruntung isteri2 Nabi kerana dpt bersuamikan Muhammad Habib Allah.

Dipenghujung riwayat hidup baginda
Rasullullah telah meminta izin kepada isteri2 baginda tuk tinggal 
d rumah Saidatina Aisyah bagi mghabiskan sisa2 kehidupannya.
Dan isteri2 baginda membenarkan Rasulullah melakukan sedemikian
Dpt kite lihat begitu adilnya Rasulullah dalm meminta izin kepada isteri2 nya wlaupun 
baginda mmpunyai kuasa veto sebagai seorang suami.

Satu lagi kisah.
Ketika Saidatina Aisyah sedang dalam haid
beliau minum segelas air dan gelas itu diambil oleh Rasulullah lalu baginda minum dan meletakkan bibirnya tepat mengenai tempat Aisyah meletakkan bibirnya untuk minum air tersebut
SubhanaAllah...
Begitu romantis sekali Rasulullah ketika hayatnya bersama dengan Aisyah


Sekian shje coretan buat kali nie
Mudah2an,kite dpt ambil iktibar drp kisah Rasulullah yg tercinta ini
Salam Maulidur Rasul

Jge diri,hiasi peribadi
Mudahan menjadi muslim sejati.
Amin Ya Rabb

"andai tidak mampu mengecapi bintang di langit
cukuplah andai dapat merasai kehadirannya"

Salam...^_^

 

Thursday, 2 February 2012

Bismillahirrahmanirrrahim...
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Da lame x mengupdate blog kesayangan.Tetibe rindu plak nak menulis.
Tp xtaw nak tulis ape...any idea??
'Post moterm' drp my final exam sem 1.
Do know how 2 say..
I can't predict what my result will appear soon..
Tawakal sje.
Da cbe wat yg terbaek,insyaallah ad ganjaran nyer...

Duduk umah mmg xwat pape.buhsan sungguh...
Last week g Mid Valley,jalan2.
Tgk wayang citer BUJANG TELAJAK.
haha...best gak citernyer.sakit perut gelak.
dpt r release tension ckit..huhuhu..

There's two weeks more b4 going back to campus..
what should i do??
pape pun jadi,i need 2 wake up.xleh nak men2 ag...
nanti mneyesal...huhu...

K la,xde idea nak menulis.
nanti da ad idea baru tulis balik...
huhu...


TAta...danke schoen..
Salam...^_^

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......