Followers

Friday, 3 February 2012

Rindu KekasihMU

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Puji dan Syukur Ku Panjatkan ke Hadrat Illahi 
kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi nie.
Selawat dan Salam Buat Junjungan Besar Muhammad SAW
Juz wanna to share
Malam tdi tgk Semanis Kurma(manisnyer kurma ini)..
hihihihi
Topik diskusinyer pasal 'Kasih Abadi'
It's about our Prophet Muhammmad SAW.
Trase nk mengalir air mate bile dgr diskusi nie.
Tentang kisah Rasulullah melayan isteri2 baginda.
Baginda sgt2 adil dlm soal melyan para isteri baginda walaupun punyai isteri yg ramai
Sgt2 beruntung isteri2 Nabi kerana dpt bersuamikan Muhammad Habib Allah.

Dipenghujung riwayat hidup baginda
Rasullullah telah meminta izin kepada isteri2 baginda tuk tinggal 
d rumah Saidatina Aisyah bagi mghabiskan sisa2 kehidupannya.
Dan isteri2 baginda membenarkan Rasulullah melakukan sedemikian
Dpt kite lihat begitu adilnya Rasulullah dalm meminta izin kepada isteri2 nya wlaupun 
baginda mmpunyai kuasa veto sebagai seorang suami.

Satu lagi kisah.
Ketika Saidatina Aisyah sedang dalam haid
beliau minum segelas air dan gelas itu diambil oleh Rasulullah lalu baginda minum dan meletakkan bibirnya tepat mengenai tempat Aisyah meletakkan bibirnya untuk minum air tersebut
SubhanaAllah...
Begitu romantis sekali Rasulullah ketika hayatnya bersama dengan Aisyah


Sekian shje coretan buat kali nie
Mudah2an,kite dpt ambil iktibar drp kisah Rasulullah yg tercinta ini
Salam Maulidur Rasul

Jge diri,hiasi peribadi
Mudahan menjadi muslim sejati.
Amin Ya Rabb

"andai tidak mampu mengecapi bintang di langit
cukuplah andai dapat merasai kehadirannya"

Salam...^_^

 

No comments:

Post a Comment

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......