Followers

Tuesday, 31 July 2012

Perempuan & Air mata

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Asssalamualaikum & Salam Ramadhan.

Sedar xsedar,da masuk dlm fasa kedua bulan Ramadhan.
Mudah2an Ramadhan kali ini menjadi titik tolak kepada sebuah permulaan hidup yang baru & segar kelak.

Perempuan & air mata...
memg xdpt dipisahkan...
bagai aur dengan tebing...
tapi,terkadang air mata itu tidak dizahirkan pada sesiapa pun,dan hanya disimpan dlm hati.
mungkin sesetengah org akan cakap,

"xabis2 nak nangis.mcm bole selesai masalah je kalo menangis"

ya,mmg masalah xkan dpt selesai dengan hanya menangis hatta kamu
 menangis air mata darah sekali pun ia tidak mampu untuk mengubah apa2..
tapi,dengan mengalirkan air mata sedikit sebanyak dapat melegakan hati seseorg 

 dan ak salah seorg nyer.
air mata inilah yang selalu menjadi peneman dikala kesedihan.
bukan setakat itu,xkire sedih or gembira,ia pasti gugur.
hati ini sgt lembut,Ya Allah
setiap kali diuji,nie lah perkara yang selemah2 nyer akan  dbuat.
Menangis,menangis dan terus menangis.

kadang2 diri ini terase memerlukan seseorg tuk bercerita & berkongsi,
namun,tidak terdaya untuk melakukan sebegitu
biarlah ia disimpan rapi di dalam hati.
lama kelamaan,pasti ade 'ubat' yang ku jumpa.

terima kasih kpd insan yang sudi hadir dlm hidupku,
memberi kesempatan untukku merasai apa itu erti kehidupan.
tanpa anda,mungkin diri ini tidak bisa untuk belajar & terus belajar

"berguru dengan pengalaman,this is the way you'll learn"

semoga terus tabah + kuat...,,,
chaiyok2...





Monday, 30 July 2012

29 July (",)

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih
Selawat & Salam buat Rasul junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam Ramadhan
Alhamdulillah,diri ini masih lagi dberi kesempatan untuk terus berjalan,melihat dan mentafsir di bumi ini.

29 july,,,
happy bufday to me,,,
happy bufday to me,,,
happy bufday to me,,,
happy bufday to NORFATEN ALINA AHMAD SAZALI
Welcome 20th...

Alhamdulillah,Allah masih lagi memanjangkan umurku sehingga hari ini..
And now,im 20 years old...huhuhuhu
Tp masih terase diri ini keanak2kan....(",)

Mudah2an dengan kedatangan 'umur' yg baru ini,akan menjadikan diri ini lebih matang dalam menghadapi segala ujian & dugaan sebagai khalifah di bumi ini..
Banyak sgt matlamat hidup yang perlu dicapai dlm usia 20an nie.
Permudahkanlah segala urusanku Ya Allah...

"apa yang mungkin ak fikirkan yang terbaik untukku blum tentu ianya benar,namun apa yang mungkin ak fikirkan buruk untukku blum tentu ia benar-benar buruk untukku.
Sesungguhnya Engkau lebih mengetahui segala apa yang tersirat & tersurat "

Selamat Datang 20...=)





Wednesday, 25 July 2012

Silent is Better

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia,Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Salam Ramadhan untuk saudara seagmaku
Mudah2an diberi kekuatan untuk terus menyempurnakan salah satu kewajipan ini sehingga penghujungnya.

Silent is better..(",)
Mungkin akan ad yang bersetuju dan mungkin ad yang xbersetuju.
But for me,depends on how you'll manage it
Some people will said,"juz ignore it @ "wat duno jer"
Bole je kalo nak ignore.
Unfortunately,when we try to ignore,org akan cakap YOU TRY TO AVOID IT!!!

It's not bout avoiding or what,it's bout the 'org jalanan' mindset
Bile xlayan,org akan cakap itu ini begitu begini
Diam bukan bererti setuju,diam org yang pendiam maknanya dia sedang memikirkan sesuatu tanpa berkata apa-apa & mencari solusi untuk masalah yang melanda..(",)
Dan saye bukan jenis org yang menerima apa saja yg dilemparkan without any reasons & usul periksa
Kadang2 trase sgt2 rimas & pernah jugak bermonolog sendiri
"knpe la ak jmpe org2 mcm nie dlm hidup ak"

Tapi,bile difikir2 balik,Allah mahu saye belajar tentang hidup nie daripada org sekeliling
Kenali org sekeliling & ambil ikhtibar daripada apa yang berlaku
Alhamdulillah,i gain a lot of experiences in my journey
jatuh bangun,merangkak,menyiarap saye da lalui sume itu

Dan sekarang,masa untuk membina semula kekuatan diri & prepare for the future
Perjalanan saye baru saja bermula
And Im ready to faced it
Mudah2an Allah permudahkan segala urusanku,,,(",)



Bagi sesiapa yang mengenali saya,
i learnt from experienced
 Saya membesar bersama dengan pengalaman yang dilalui
Mcm2 ad,sweet sour bitter.....
And now,saya mampu berdiri sendiri berbekalkan pengalaman yang ad

Apa yang penting,,
no doubt,,,
no doubt,,,
and no doubt with HIM
put all ur confidence on Him 100.01%
And He will give back 200% to you as redeem 

That's all for now
Maaf andai ada yang terkurang,kelancangan berbicara & sebagainya
Jadikan Ramadhan ini medium yang terbaik untuk perbaiki diri
Moga terus istiqamah

*tomorrow,26 Julai.result owh result.hope everything will ok...(",)














My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......