Followers

Wednesday, 25 July 2012

Silent is Better

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia,Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Salam Ramadhan untuk saudara seagmaku
Mudah2an diberi kekuatan untuk terus menyempurnakan salah satu kewajipan ini sehingga penghujungnya.

Silent is better..(",)
Mungkin akan ad yang bersetuju dan mungkin ad yang xbersetuju.
But for me,depends on how you'll manage it
Some people will said,"juz ignore it @ "wat duno jer"
Bole je kalo nak ignore.
Unfortunately,when we try to ignore,org akan cakap YOU TRY TO AVOID IT!!!

It's not bout avoiding or what,it's bout the 'org jalanan' mindset
Bile xlayan,org akan cakap itu ini begitu begini
Diam bukan bererti setuju,diam org yang pendiam maknanya dia sedang memikirkan sesuatu tanpa berkata apa-apa & mencari solusi untuk masalah yang melanda..(",)
Dan saye bukan jenis org yang menerima apa saja yg dilemparkan without any reasons & usul periksa
Kadang2 trase sgt2 rimas & pernah jugak bermonolog sendiri
"knpe la ak jmpe org2 mcm nie dlm hidup ak"

Tapi,bile difikir2 balik,Allah mahu saye belajar tentang hidup nie daripada org sekeliling
Kenali org sekeliling & ambil ikhtibar daripada apa yang berlaku
Alhamdulillah,i gain a lot of experiences in my journey
jatuh bangun,merangkak,menyiarap saye da lalui sume itu

Dan sekarang,masa untuk membina semula kekuatan diri & prepare for the future
Perjalanan saye baru saja bermula
And Im ready to faced it
Mudah2an Allah permudahkan segala urusanku,,,(",)



Bagi sesiapa yang mengenali saya,
i learnt from experienced
 Saya membesar bersama dengan pengalaman yang dilalui
Mcm2 ad,sweet sour bitter.....
And now,saya mampu berdiri sendiri berbekalkan pengalaman yang ad

Apa yang penting,,
no doubt,,,
no doubt,,,
and no doubt with HIM
put all ur confidence on Him 100.01%
And He will give back 200% to you as redeem 

That's all for now
Maaf andai ada yang terkurang,kelancangan berbicara & sebagainya
Jadikan Ramadhan ini medium yang terbaik untuk perbaiki diri
Moga terus istiqamah

*tomorrow,26 Julai.result owh result.hope everything will ok...(",)














No comments:

Post a Comment

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......