Followers

Sunday, 11 November 2012

HE'S HERE

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Alhamdulillah,masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas di bumi ini.
Diberi kesempatan untuk terus mengejar impian sebagai seorang hamba.

Di kala diri dilanda kesibukan yang teramat,
dengan exam,assignment dan program
hati tetibe berbisik,
"da lama x baca buku2 kerohanian.asik busy memanjang"
dan hatiku segera mengiyakan.

http://www.youtube.com/watch?v=eqAkxTEfQps

And suddenly i remembered this,
"Don't ask where Allah is,ask where Allah in your heart"
and for those who keep trying ask where is God,
this is the answer,,,
He's everywhere,He can see you,He knows what in your heart,He know what you need,He know what in your mind,He's everything.
But YOU,,,
did you realize where he's?
did you know it?
and remember,
"He will give what you need,not what you want."

And now,im in my track to get my relationship with Him.
Please guide me Allah
Please keep me in truth way
And please give me strength to continue my journey


That's all for this entry,,
will update later about 'JAR ANALOGY'
 by Hilal Asyraf

May Allah bless us till end.....
tschuss,,,





2 comments:

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......