Followers

Thursday, 31 January 2013

Wedding @ Kelantan

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Alhamdulillah,minggu lepas saye berkesempatan ke negeri cik siti wan kembang.
1st time jejakkan kaki di bumi bertuah ini.
Rase sgt2 bertuah...=)

Actually,our aim going there for my uncle wedding
(adik bongsu abah)
so excited,,,,
even penat baksis x abis ag,gagahkan jugak nak ikut abah and alang g sane
mak xikut sekali sebb x sihat

it's long journey from KL - Kelantan
rase mcm dari KL - Kedah,,,
duduk dlm kereta smpai sakit2 pinggang
huhuhuhu,,,,

We start our journey at 5.00 am and do the subuh prayer at Masjid Wangsamaju
Then we arrived at Kota Bharu around 4.00 pm...
'Check - in ' at Villa area panji,,
very HUGE Villa,,huhuhu

And after isyak,we go to bride house for 'nikah session'
Alhamdulillah,sekali nafas saja mereka sah jadi husband & wife

"Selamat Pengantin Baru Paksu & Maksu"
May Allah Bless you till end


Hantaran pihak lelaki & perempuan,bride & groom , abah and me.,,,
Make2,,,,

Pantai Cahaya Bulan,Pasar Siti Khadijah & Souvenir

Alhamdulillah,3 days 'holiday'  give me a lot of experiences
Never erased in my memories
Sayonara Kelantan,,,

Nx planning,maybe to Sarawak,,,
*invitation from my brother,angah*
(angah ckp,bile nak dtg sarawak plak,,hohoho)
yahoo...
no money,no holiday,,
so save money from now..
=)

That's all,,,tqvm
Take care,,
May Allah bless us...
Amin...

With love,
Alina Sazali

Wednesday, 30 January 2013

Part 1 : Baksis Perdana Perak


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah,Segala Puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW


19,20 & 21 Januari 2013 saye terlibat dalam program 
BAKSIS PERDANA di Perak Darul Ridzuan
Program ini merupakan anjuran Dewan Penginapan Pelajar SME Bank
Dan saya bertindak sebagai Setiausaha Projek
Banyak sgt cabaran & dugaan yang terpaksa dilalui
Kalau nak diikutkan,lagi banyak pahit daripada manis...
Hanya dikongsi bersama MT2 yang laen..
=)

Orang kate,jauh perjalanan,luas pemandangan,,,
btul la tueee,,
nie bukan pertama kali saye menjejakkan kaki di Perak,sebb nyer kampung abah dekat sini.
area2 Gopeng...
dan kami 'berbaksis' di Kampung Attaduri ,Teluk Intan..
rasenyer nie kali kedua dalam hidup sampai di TI..
sebb jarang sgt kalau balik kampung ke TI..

Orang2 kampung dekat sini sumenyer baik2 belaka...
Ramah dan paling penting,,
makcik2 and pakcik2 dekat sini sumenyer sporting...

19 hb kami bertolak ke Langkap pada pukul 8.30 pagi mcm tue
Dan tiba di Langkap pada pukul 2.45 petang,,,
Kedatangan kami disambut oleh penduduk kampung walaupun kami tiba lewat 1 jam atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan..
Majlis perasmian program dijalankan serta penyerahan anak angkat 

19 JANUARI 2013
Ucapan daripada DUN Sg Manik

Penduduk kampung

Penyerahan Anak Angkat


Penyerahan Sijil kepada Tok Sidang

Bergambar kenangan

Selesai saja penyerahan anak angkat,
sume peserta pulang ke rumah keluarga angkat masing2
Kami berkumpul semula pada 5.00 petang untuk ke Rumah Anak Yatim
Kami menyampaikan sedikit sumbangan ke rumah tersebut dan beramah mesra bersama adik2 disana



Minum petang


Bergambar bersama anak2 yatim

Sebelah malam nyer pula aktiviti pemantapan rohani di surau

ceramah agama

20 JANUARI 2013

Aktiviti senamrobik & sukaneka bersama penduduk kampung


senamrobik




sukaneka



Sebelah petang nyer pula,aktiviti gotong royang dengan penduduk kampung untuk malam kebudayaan 

gotong royong


kari daging,,,,,yummmyyy


Malam Kebudayaan Kg Attaduri 

Persembahan peserta baksis

Persembahan kompang oleh penduduk kampung

21 JANUARI 2013

Program kami di sebuah sekolah menengah dibatalkan di saat- saat akhir tanpa sebarang notis pemberitahuan.
Apa2 pun,semuanya telah selesai antara kami dan pihak sekolah..
Yang baik itu dijadikan teladan,yang buruk itu dijadikan pedoman & benteng untuk diri


Jamuan makan
Penyerahan cenderamata kepada wakil penduduk & penyerahan semula anak angkat

Peserta baksis & keluarga angkat sebelum bertolak pulang

Sekian saja untuk entry kali nie
Alhamdulillah,bnyk sgt pengalama yg dapat & akan kekal terpahat dalam ingatan
Love you all...

=)

Salam Maulidur Rasul

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Segala Puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam
Selawat & Salam buat Rasul Junjungn Mulia Muhammad SAW
Alhamdulillah,masih diberi kesempatan untuk terus mengembara di bumi ini



"Salam Maulidur Rasul untuk semua umat Islam"

Alhamdulillah,rasa bersyukur sangat dilahirkan sebagai seorang Islam
Mudah2an Allah permudahkan segala urusan kita semua

Cuti semester yang xsmpai sebulan nie dimanfaatkan sepenuhnya
16 - 21 Januarai yang lalu saye terlibat dengan program anjuran kolej penginapan untuk BAKSIS PERDANA @ PERAK
banyak pengalaman yang diperoleh,suke duka sume ad..
Macam2 ado...(sonang cito)

Then after a few days balik umah,,,
ke kelantan pula saye
huhuhu....

So untuk nx entry,akan ad dua part
Part 1 & Part 2...
let's check it out...
=)

Ayuh berselawat,,,,


Monday, 14 January 2013

I DO I DID I'M DONE

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Alhamdulillah,masih diberi kesempatan untuk terus bernafas
Thanks Allah!!!

Alhamdulillah,finished my third semester
Five semester to go,,,it's too long!!!
What to do,this my choice
I have to do it and make it success
Get my degree in honour and continue my master or maybe profesional paper,CIMA(click here for details)

Banyak sgt memories mase 3rd semester,,,
mcm2 jadi,nak nangis ad and rase nak stop study jer,,
huhuhu,,,idea paling gler sekali,,
Nak kawenn,,,haha
tp tue sume joke semata2,,
prinsip saye habiskan study dulu and achieve apa yang kamu nak
then da dapat sume baru pk yg len2 tue,,,
huhuuhuhu
i don't care what people will say bout me
this my life and i want to enjoy it
i want to make it perfectly,tp saye taw xkan ad kehidupan yang sempurna
but i'll try,,,xsalah mencuba and kalau kite x ubah hidup kite,who else????
ask yourself,,,


student life.........
nie mase exam,,,
exactly true apa yang dlm gmbar nie,,
and saye salah seorangnyer,,huhuhu
kadang2 kite da well prepared,tp mungkin Allah nak uji kite
sejauh mana kite ingat dekat Dia
kalau setakat dlm exam baru nak ingat,
you'll get nothing...
so as a Muslim,Islam da ajar banyak cara
solat,recite quran,zikir and banyak lagi
kalau diikutkan sebenanyer amalan2 kite yang akan tolong kite xkire la mase kite tgh exam ke,tgh susah ke,,
sebb bile kite ingat Allah,,
"Allah always remember us"

So that's all,,,
good luck tuk yang tgh exam,,,
tschuss,,,,

Welcome 2013

Bismillahirrahamirrahim
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia
Selawat & Salam buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Alhamdulillah,Praise to Allah for giving us breathe to continue our journey
Heyyyy,,,,
Welcome 2013
Im late,,,,,quite busy lately
xsempat nak update blog
class,study,exam and exam,,
student life,,,huhhh
Btw,just wanna to make wishes for you guys,
1)may Allah ease our day and day
2)good luck in what matter you're do
3)live well,stay healthy
4)may your dream come true
My wishes???
i've no idea bout wish or azam something like that
Sebab for me,from time to time i'll make my azam and i'll make sure i get it.
just that,,,
saye xde list azam yang menimbun2 mcm some people
just go with the flow,,
easy right??
So that's all,,,,
and again
WELCOME 2013
"lets starts climbing,not walking"

With love,,
Alina Sazali


My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......