Followers

Friday, 26 April 2013

WoNdERfuL dAY

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih
Selawat & Salam Buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW

Assalamualaikum,Hi Readers!!!
How are you today??
Hopefully your day is blessed,
suddenly i remembered my management science lecturer said,
if someone great you such " how are you today"
reply it by say " WONDERFUL"
because usually we gonna say "im fine"
right??
so let's start new day with WONDERFUL words
=) =) =)

So today im gonna to share with you about Dhuha
Solat nie kita buat (for Muslim) mase matahari tengah naik.
atau dlm erti kata lain lepas waktu syuruk
Simple saja nak perform
minimum 2 rakaat & maksimum 12 rakaat.
buatlah setakat yang mampu



pengalaman saya,alhamdulillah Allah beri kekuatan & dipermudahkan untuk perform dhuha.
before going to class,kalo tiada aral melintang saya akan buat solat dhuha dulu.
then baru g klas
dan alhamdulillah,smpai skunk masih diamalkan
dan dan dan
solat dhuha jugak salah satu kunci pintu rezeki
saya percaya rezeki itu datangnya drp Allah
so why not??
ikhtiar di samping usaha





Alhamdulillah,hari2 yg saya lalui tenang walaupun sebenarnyer kadang2 rase stress dengan kerja
tp,back to fitrah
as a muslim,ad hikmah Allah trunkan ujian
sebagai maghfirah & tarbiyah untuk kita

Positive kan hari2 anda
Lalui kehidupan yang menyeronokkan
Hidup cume sekali je kan
Then, grab the opportunity when we're young
Xkan nak tunggu da tua kan,,
hihihi

So that's all
Mudah2an bermanfaat
Bukan berniat untuk riak,tapi sama2 perbaiki diri ke arah yang lebih baik
=)
keep smiling
keep optimist
Mudah2an Allah redha

bubye

With love,
Alina Sazali







Tuesday, 23 April 2013

ICT @ Shah Alam

Assalamualaikum
Hi readers,,,,
seems quite long i left my blog
study,exam,assignment
student life,,
so enjoy it

Skunk da smpai penghujung semester.xlame lagi nak final dah.
Owhhh TIDAKKKK
im not ready yet
still got a few assignment need to finish up.
kadang2 rase mcm x cukup tanah dah.
mana nak buat assignment ag,study ag,meeting sane sini.
but i optimist
Insyaallah,every single things i done,every single words i say
Allah may grant it..
Amin,,,
yg penting kene IKHLAS

cuti mid sem haritue ajak abah g jenjalan kat ICT Shah Alam
da lame sgt nak g sne,baru skunk dapat jejak walaupun sebenarnyer Shah Alam ngan Semenyih tue x jauh mana pun.
hihihihihihi,,,sronok sgt..mcm kanak2
suke sgt2 tgk lampu2 kelip kat pokok
warne warni
Beautiful !!!!
rase mcm kat overseas,,





 so,that's all for this entry
insyaallah panjang umur jumpa lagi ya
may every your wish come true

"Boleh jadi apa yang kamu sukai akan menjadi kebencian kamu kelak,dan boleh jadi apa yang kamu benci akan menjadi kesukaan mu kelak"

bubye,,,

With love
Alina Sazali



 

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......