Followers

Wednesday, 10 July 2013

Hiking @ Gunung Jerai

Bismilahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam Buat Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW
Assalamualaikum & Salam 1 Ramadhan Readers!!

Actually xtaw nak wat pa dok umah
boring2 katanya
huhu,,
so rase nak update entry baru
it's about experiences
i gain new experiences and something new i guest
=)
On 21 March,kami nie geng2 Kembara Ko-K UUM kene p hiking kat Gunung Jerai,Kedah
huhuhuhu.
tersangat la excited kan.first time nak panjat gunung
sebb b4 nie selalu dengaq org ckp best hiking
so ape lagi,peluang datang sekali je kan
masa nie la nak try
nnti da grad + da keje mmg xde nyer nak hiking2 nie

xde wat preparation pun
a week b4 hiking baru start jog
itu pun sekali tue je
hahahhaa
xde masa,bz tersangat la 
dengan kelas habis pukul 6 bagai,nak training apanya
so redha jela kan

kitowg start hiking 22 March around 8.30am camtue
dekat gunung jerai ad 2 stage(for me la)
1st stage 1300 anak tangga kene panjat
huhuhu
byangkan 1300 anak tangga
masa mula2 naek ok lagi,tp bile da half kaki da start lenguh bagai
mmg x larat la
tp try jugak naek 
and saya antara org yang terawal smpai mase 1st stage
org yang ke3 kalo xsilap camtue
hehehehehe
so rest kejap dekat satu pondok tue
tunggu kawan2 yg len sampai
then baru gerak tuk panjat 2nd stage
so nie gambar2 mase 1st stage

before start =)



ha,nie la die pondok yg 1st stage tue.nmpak x muke sume penat.huhhhhhh

 so da rest lebih kurang 1/2 jam mcm tue,kitowg pun sambung hiking balik
yg smpai awal mase 1st stage td gerak dulu
huhuhu
so start la our journey
cewahhhh
mule2 gerak dlm grup
tp makin lama perjalanan makin ramai yang berpecah
mmg x bole la nak jalan dlm grup
so sape yg cepat gerak dulu la
tp seriously la,mmg jarak antara org depan ngan belakang jauh2
samar2 je tgk
terase mcm sesat dlm hutan sorg2 time tue
huhuhu
kalo ikut turutan mase tue,
abg ajis,mizie,dila and saye antara yang depan
kawan2 len sume tinggai belakang
huhuhuhu
tp ape2 pun mmg bez giler la
huhu
paling best bile kabus lalu depan mata
serious mcm kat oversea you
huhuhu
mls da nak tulis pnjang2
so let's check out picture



so that's all for this entry
gonna miss all the moment with my team
and hiking now already in my hobby list 
Salam Ramadhan
keep enjoying fasting
Bubye

Norfaten Alina Ahmad Sazali


Tuesday, 9 July 2013

Ramadhan Kareem....Happy Fasting

Bismillahirrahmanirrahim
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
Selawat & Salam kepada Rasul Junjungan Mulia Muhammad SAW


Alhamdulillah
we meet again!!!
Ramadhan datang
Alhamdulillah,syukur
 Masih diberi kesempatan untuk menyambut Ramadhan untuk kali yang ke 21 tahun,,
Insyaallah...(counting days to meet my birthday on.......)

"Mudah2an Ramadhan tahun nie lebih baik daripada tahun2 lepas"
that's my wish
but,mungkin kne improve banyak ag
mudah2an Allah jadikan saya hamba yang tawaduk,solehah & zuhud
Da cukup 11 bulan banyak sgt dosa2,mudah2an Ramadhan yang hadir dapat menyucikan diri ini.
dan dapat terus istiqamah untuk sepanjang hayat ini
 Alhamdulillah,dapat juga perform untuk tarawikh yang pertama tahun ini
Allah beri kekuatan & kesempatan
 Syukur =)

So,mcm biase bile bulan puase je
rutin seharian berubah
yang paling penting,
i need to wake up earlier 4am to prepare for sahur
mmg sgt2 liat la nak bangun kan.
selalu bangun pukul 6 pagi mcm tue solat subuh
lanie kene bangkit awai
huhuhu
tp xpa,saya enjoy
niat ikhlas,insyaallah dapat ganjaran
kalau saya x bangun siapa lagi??
bcoz im the only daughter in my house excluded my mom.

i think i should make a move 
wish all the readers get barakah and insyaallah we'll grant with pahala,
stay healthy,
keep enjoying fasting,
may Allah ease our day 
=)

#fasting
#ramadhankareem
#Alhamdulillah

 
 

My Blog List

  • Best Road Wars in HD Format. Now you can see Road Wars in best quality with duration 90 Min and has been aired on 2015-05-05 with MPAA rating is 4. - ...
  • Hello Asslamualaikum , how did u find my blog ? Are u my old friends that ive told u bout this blog ? Or are u a person that Googling my name and foun...
  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta ...
  • lewat malam. minda masih segar. mata masih menunggu lelap yang tak kunjung tiba yang hadir cuma. -- wajah kamu. dan perasaan ini masih berharap harapan -...
  • Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :- 1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia 2) Buat Entry bertajuk *"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2...
  • 24/11/2013 aku akan start semester 2 di UITM tercinta,UITM Tapah Allahuakbar , cepatnya masa berlalu . Pejam celik berlabuh sudah tirai pengajian aku di sem ...
  • assalamualaikum.. saya ada sebuah cerita nak diceritakan.. kisahnye begini.. pada suatu hari.. ada sebuah kenduri kendara yang sangat besar akan dilangsung...
  • Disebabkan sijil SPM tak diambil lagi kat sekolah, kami dapat berjumpa you! Kami dah lamaaaa lah tak jumpaaa. Baru tadi dapat jumpa most of the doormates la...
  • Kisah yg berlaku pd hari nie.... Ptg yg hning.... Pergi beRmAin BaDMinTon, best jgak la.... sronok2.... Aku dh dpat tknik smash yg ak cari2 selama nIE.......